ATC wint bij de buren in Borne

VoV, 30-09-2019. 6:46 uur. Vrijdag 27 september,  de eerste uitwedstrijd van het seizoen stond voor de heren van ATC op de rol. ATC heren 1 mag op bezoek bij Apollo 8 in de United States van Borne. Daar waar Apollo 8 de eerste wedstrijd met een nederlaag begonnen was  zullen ze wel gebrand zijn op een overwinning, was de gedachte en dat stond ook op hun clubsite al vermeld stond.

Voor ATC is het van belang de goede lijn van vorige week door te trekken en in de rally pass en verdediging wat stappen vooruit te maken.  De wedstrijd begint met een bakje koffie in de kantine.  Sake Bloemhof is abuis en denkt dat de wedstrijd om 21.00 begint, is echter gelukkig wel op tijd. ATC heren is geheel compleet en zelfs Klaas lijkt hersteld van zijn blessure.

Apollo 8 is vorig seizoen gepromoveerd en hoopt dit seizoen zich te handhaven in de 1e klasse.  De eerste set start rommelig,  weinig servicedruk van ATC heren 1 en Apollo 8 heeft 1 buitenaanvaller die ze goed kunnen bedienen en waar het blok en verdediging van ATC geen grip op krijgt. De servicepass van ATC ligt wat stabieler en hierdoor is spelverdeler Bart Kolthof in staat om Dick Hamming en Martin Post op het midden goed aan te spelen en de ballen gaan er keihard links en rechts langs en Apollo heeft ondanks een 2-mans blok geen grip op de middenaanvallers van ATC.

De buitenaanvallers Jimmy Korf en Remco Paulsen scoren aanvallend wat minder wel worden er met tactische ballen punten aan de buitenkant gepakt. Op de diagnonaal is Michiel Post een verdedigende kracht en pakt en loopt alle ballen eruit. De eerste set trekt ATC heren1 met 19-25 naar zich toe. Toch is het spel bij vlagen rommelig en langzaam, en gaat ATC heren 1 mee met het Ping-Pong volleybal van Apollo 8.

De 2e set lukt het ATC heren 1 niet om de pass goed bij Bart te brengen, coach Irma Boswerger brengt Sake Bloemhof en Roy Menkens binnen de lijnen. Helaas loopt ATC achter de feiten aan en staan er zes individuen in het veld in plaats van één team. De 2e set gaat kansloos verloren met 25-17 en Apollo 8 heeft de pass goed onder controle en kan zelfs op het midden nu aanvallen.

De 3e set komt Klaas Obermeijer in het veld net hersteld van een blessure, maar hij brengt met Michiel Post meer stabiliteit in de pass en het eigen spel van ATC heren 1 gaat weer lopen, hoewel er vroeg in de set een forse voorsprong wordt gemaakt komt Apollo 8 weer terug en blijft het halverwege de set gelijk opgaan. Op 20-20 gelijk gaat ATC plots 2 punten uitlopen, maar door pech en niet de bal er keihard in rammen komt Apollo zelfs langszij en op setpunt. ATC Heren 1 blijft koel en dan is ervaring van de 1e klasse en een beetje geluk aan de zijde van ATC. En wordt de set met 24-26 in het voordeel van Hengelo beslist.

De 4e set blijft ATC beter spelen, en ook wordt de service voor de mannen uit Borne te machtig waardoor de aanvallers van Apollo 8 meerdere malen afgeblokt worden. Michiel Post is een aantal keren in deze set beslissend op blokkerend en verdedigend vlak. In deze set speelt ATC Heren 1 hun eigen snelle en slimme spel en zijn de middenaanvallers Roy Menkens en Dick Hamming niet te stoppen. Voor Dick misschien extra motivatie omdat zijn vriendin op het veld daarnaast haar wedstrijd speelt?

ATC heren 1 loopt vrij vlot uit naar een 10 punten voorsprong en die wordt niet meer uit handen gegeven. De gevaarlijkste aanvaller van Apollo 8 lijkt zijn krachten op te hebben en wordt meerdere malen afgeblokt. Ook de net en veldverdediging van ATC heren 1 plukt vele ballen van de grond.  De set wordt met 13-25 in het voordeel van ATC beslist. En hiermee zijn de 4 punten een feit en zijn er uit 2 wedstrijden nu 9 punten gehaald.

Kritisch terug kijkend had ATC heren 1 hier eigenlijk 5 punten moeten pakken, slordig spel en matige veld verdediging en blokkerend was de oorzaak dat in het Bornse Hart 1 punt verloren werd.

ATC zal aankomende week wat stabieler de rally en service pass moeten verzorgen willen ze het initiatief bij hun zelf houden, ook de buitenaanval zal de ballen moeten gaan inslaan zodat er meer verdeling in het aanvalsspel kan komen en Bart erop kan vertrouwen dat zijn aanvallers punten maken.

Volgende week staat thuis in eigen zaal de topper tegen de Krekkers op de rol. Want de Krekkers wisten ook hun 2e wedstrijd met 3-1 te winnen en gaan op basis van setstanden aan kop. Voor ATC heren 1 is het mooi dat iedereen weer fit is en dat er gestreden is als team om de punten binnen te halen. Voor volgende wedstrijd vanaf de start en in elke set als team dan worden de punten vanzelf wel gepakt.