Topdivisie dames vergeten?

VoV, 30-09-2019. 9:53 uur. Wellicht hebt u zich dat afgevraagd, toen deze gisteren niet bij de divisierecapitulaties stond. Maar neen hoor, er ontbrak gistermorgen het een en ander aan de uitslagen, overigens nu ontbreekt er nog één, en daarom leek het ons ziet zo zinvol om al een overzicht te geven. Bij deze halen we dat in.

OBEG Donitas kon de eerste thuiswedstrijd niet in winst omzetten. Na een super eerste set waarin alles goed ging, was er daarna een dipje in de tweede set, dat middels veel fouten bleef in de sets erna. Resulterend in een 1-3 nederlaag tegen Sliedrecht Sport Dames 2. Het publiek zag heel veel mooie dingen, maar ook de nodige verbeterpunten.

Verder waren er vier wedstrijden die via een tiebreak beslist werden, tweemaal in het voordeel van de thuisploeg en uiteraard dus ook twee keer in het voordeel van de bezoekers.

De bezoekers wonnen bij PDK Huizen vs IMS / Voltena. De gasten kwamen met 0-2 voor, zagen die voorsprong via 25-23 en 25-14 verloren gaan, maar herpakten zich in de vijfde set en sleepten er een 11-15 zege uit. Bij Rabobank Orion Doetinchem vloog het voordeel alle kanten op tot aan de vijfde set. Zo won Orion sets met 25-9 en 25-14, maar verloor er ook twee met 23-25 en 22-25. In de beslissende vijfde set trok Dynamo met 13-15 aan het langste eind.

Pharmafilter US Amsterdam liet op een hele vlotte nederlaag in het eerste competitieduel  een lange vijfsetter thuis in het tweede duel volgen. Tegen VoCASA won de ploeg uit de hoofdstad met 3-2. Verloor en won nipt in de eerste (25-27) en derde set (25-23), won dik in de vierde (25-13) waardoor het 2-2 in sets werd, nadat ze de tweede set ook hadden verloren (22-25). In de vijfde was US met 15-11 de winnende ploeg.

VV Utrecht kwam met 2-0 voor (28-26, 25-20) maar kon in de volgende twee sets niet doordrukken. Koffievoordeel.nl Sudosa – Desto vocht zich heel knap terug en kwam via 20-25 en 22-25 naast de thuisploeg.  Blijkbaar was de energie toen verbruikt, want VVU pakte de vijfde set met 15-6 en dus de winst met 3-2.

Er is een ploeg die in de Topdivisie nog geen setje heeft afgegeven, namelijk Laudame Financials VCN. Na de rappe zege vorige week was er nu een vlotte 3-0 zege tegen Dros Alterno 2. Via de setstanden 25-20, 25-17 en 25-21. VCN is de koploper.