Tweede 3-0 zege op rij voor VCN D1

VoV, 30-09-2019. 10:46 uur. Na een mooie 3-0 overwinning van vorige week mochten de dames van Laudame Financials VCN dames 1 op 28-9 weer aantreden. Opnieuw speelden de dames in Oostgaarde in Capelle aan den IJssel. Dit keer tegen Dros – Alterno dames 2. Tijdens de voorbereiding heeft dames 1 al een keer tegen deze ploeg geoefend, dus zij waren extra gemotiveerd om een goede wedstrijd tegen hen neer te zetten.

De eerste set kwam Laudame Financials VCN dames 1 wat stroef uit de startblokken. Er werden veel fouten gemaakt waardoor ze direct op een achterstand kwamen. Het hoge niveau welke vorige week werd laten zien kon nog niet worden behaald. Er werd een wissel gedaan, Maureen Weernekers kwam het veld in voor Tessa de Boer. Punt voor punt werd er gevochten om de achterstand in te halen. Laura Kerkhof zette de lijn voort van vorige week en pakte een aantal mooie blokkeer ballen. Uiteindelijk won dames 1 toch de set met een stand van 25-20.

Na een stroeve start gingen de 2e en 3e set de dames iets gemakkelijker af. Er werd de gehele wedstrijd wat wisselend spel laten zien. Enerzijds mooie aanvallen, goede servicedruk en een goede blokkering, echter werden er ook veel fouten gemaakt aan beide kanten. Uiteindelijk trok Laudame Financials VCN dames 1 toch aan het langste eind en wonnen de dames de tweede en derde set ook met 25-17 en 25-21.

Volgende week is de eerste uitwedstrijd van de dames. Deze zal plaatsvinden in Nijmegen tegen het eerste dames team van VoCASA. Dit beloofd een leuke wedstrijd te worden!

gh @ VoV, verslag van / via Maureen Weernekers, VCN dames 1. Foto Jan van den Noort.