Rijswijk pakt punt, maar blijft verliezen

VoV, 14-10-2019. 13:16 uur. Na de eerste drie wedstrijden met één set en géén punt achter te blijven, heeft Inter Rijswijk H1 zaterdag wél een punt kunnen pakken. Omdat SV Dynamo H2 de vijfde set pakte, bleef het bij dit ene punt en draagt de Rijswijkse formatie nog altijd de rode lantaarn in de Topdivisie.

De doffe knal van mini-van-de-week Liam’s service galmde door de Marimbahal voordat Inter furieus van start ging in de eerste set. De 8-4 voorsprong bleek echter broos, want na aanzetten van Dynamo slopen de fouten in het spel van Inter en via 14-16 ging de set met 21-25 naar de Apeldoornezen. Er zat voor Inter niets anders op dan hetzelfde aan de tweede set te beginnen maar het dan wél voort te zetten, en zo geschiedde. Via opnieuw 8-4 liep Inter nu wel verder uit. Na 21-13 op het bord te hebben gezet, lieten de Rijswijkers de teugels enigszins vieren. Met 25-22 stond het 1-1 in sets.

Wellicht kwam het door dit vieren van de teugels, wellicht niet, maar Dynamo pakte in set drie voor het eerst zelf het initiatief. Hun diagonaal, die in deze wedstrijd 26 (!) punten wist te scoren, bleek vaak niet te stoppen. Inter liep de hele set lang op een puntje of 3 a 4 achter de bezoekers aan, kwam nog even dichtbij boven de twintig, maar de set resulteerde in 22-25.

Na een uur en tien minuten was het dan tijd voor de vierde set. Kon Inter eindelijk het felbegeerde eerste punt binnen halen? Daar leek het lange tijd wel op. Het spelbeeld was weer omgedraaid en Dynamo moest de hele set in de achtervolging. Peter Veldman (binnen het team beter bekend als Unknown Player 7), topscorer bij Inter met 20 punten, scoorde er lustig op los. Op 23-20 leek het dan ook alsof Inter het punt mocht bijschrijven. Maar neen, eerst moesten de toegestroomde toeschouwers vermaakt worden! In een ware volleybalstrijd, met een bulk setpoints aan Rijswijker en enkele matchpoints aan Apeldoorner zijde, trok Inter aan het langste eind. Met 30-28 ging de vierde set naar Rijswijk en zijn de heren eindelijk van de gehate nul af.

Het publiek kreeg met de vijfde set een nagerechtje geserveerd. Ook in deze set pakten de Rijswijker mannen het initiatief maar op 10-8 bleek de koek op. De rood-gelen uit Apeldoorn pakten een serie killblocks, waar Inter wellicht wat welwillend in sloeg. Na tussenstand 10-12 won Dynamo de twee uur en vier minuten durende wedstrijd met setstand 12-15 en 2-3 in sets. Het was een boeiende wedstrijd waar Inter zichzelf niet wist te belonen, maar wel liet zien dat er meer in zit.

Volgende week zullen ze afreizen naar de Olympos, om tegen de Utrechter studenten van Protos te strijden voor de volgende punten.

gh @ VoV, verslag door Jurriaan Vink, foto door Yunsong Yan.