Verrassingen in de Topdivisie Heren

VoV, 15-12-2019. 8:27 uur. Een aantal bijzondere uitslagen konden we dit weekend in de Topdivisie bij de mannen noteren. En in één geval geen uitslag, de wedstrijd tussen Webton en Kenders Bouw DIO Bedum werd namelijk uitgesteld.

Noot: Op de Nevobo site staat vermeld dat de wedstrijd werd uitgesteld, we mogen toch aannemen dat dit klopt, of niet. Echter bereiken ons nu van alle kanten berichtten dat dit onjuist is end at DIO Bedum met 0-3 in Hengelo heeft gewonnen. Dit ter aanvulling van bovenstaande.

In ieder geval heeft VCN zich in Groningen niet laten verrassen door Plainwater Donitas, dat in mineur met drie nederlagen op rij het jaar 2019 afsluit. Koploper VCN pakte met 21-25 en 17-25 een 0-2 voorsprong, kreeg het echter vanaf de derde set een stuk lastiger om dominant te blijven. Donitas draaide de rollen om en kwam op 1-2 via 25-18. De tiebreak zat er voor de gastheren net niet in, met 23-25 sloot VCN winnend af en zij gaan als koploper naar 2020.

In de laatste wedstrijd van het jaar liep VCN uit naar vijf punten verschil met directe belager Zalsman/ Reflex. De ploeg uit Kampen leed bij Volley Tilburg een 3-2 nederlaag. Na twee sets leek er geen vuiltje aan de lucht gezien de setwinsten van 15-25 en 12-25. De wedstrijd kreeg vanaf de derde set een volledig ander gezicht. Volley Tilburg knokte zich terug en kwam via 25-23 en 25-20 op een 2-2 gelijke stand, waarna ze ook maar meteen de tiebreak met 15-12 voor zich beslisten.

Een andere opmerkelijke uitslag was toch wel de 0-3 winst van Inter Rijswijk bij HLB van Daal/ DS. De 0-3 voor de bezoekers was al opmerkelijk, maar de 14-25 en 10-25 in de tweede en derde set des te opmerkelijker, nadat ze de eerste set met 21-25 voor zich hadden beslist

Keistad en USV Protos waren in de tweede set aan elkaar gewaagd. Keistad kon met 27-25 net aan de goede kant van de score blijven. Daarvoor en daarna hadden ze daar minder moeite mee. Met 25-16 in de eerste en 25-17 in de derde was de wedstrijd geen lang leven beschoren.

Vandaag wordt nog gespeeld Peelpush tegen SV Dynamo II.

De voorlopige stand is VCN 11-29, Reflex 11-24, Keistad 11-23, Donitas 10-19, Protos 11-17 en Volley Tilburg sluit met 11-14 het linker rijtje af. SV Dynamo II staat op 10-13, Webton op 11-11, Inter Rijswijk en HLB van Daal op 11-11. Peelpush (9-10) en DIO (11-10) zijn de laatste twee in deze voorlopige stand.