Vizier op volleybal

 

MTV Lingen van tc Ron de Jong Herbstmeister

VoV, 22-12-2019. 6:28 uur. Het team van MTV Lingen heeft nog niets, maar met ‘Weihnachten vor der Tür’, hebben we wel een optimaal teamgevoel.

Na het winnen van de Duitse regiobeker vorige maand, laat het team van Ron de Jong iedere week een stabielere indruk achter op het veld, de nr. 2 Emlichheim met 1 punt minder, werd vorige week overklast in hun Vechtetalhalle, en met een 0 – 3 nederlaag achter gelaten in eigen huis. In Emlichheim hebben ze de meeste trommelaars van geheel Duitsland en zo fanatiek de aanhang ook begon, de stilte nam rap toe op de volle tribune.

Een week daarvoor werd al Salzbergen compleet weggeserveerd (75 om 32 punten) in 3 sets. En de ontlading is des te groter als na Emlichheim ook afgelopen week wederom twee wedstrijden met een 3 – 0 zege in het voordeel van MTV LIngen werden beslecht. Herbstmeister wordt je zomaar na zeven zeges op rij, waarbij maar 1 set werd afgestaan.

Ondanks een stroeve competitiestart, waarbij het mentale aspect even de kop opstak, zitten de speelsters nu in een flow. De eerste verliesbeurt komt iedere week toch dichterbij, dat weet ieder trainer/coach. Het blijft daarom voor MTV Lingen van belang structuur, organisatie en discipline.

En die discipline daar hamert het trainersteam Lena Senft/ de Jong voortdurend op; de servepass die goed of minder goed bij de SV komt, en het vervolg daarop. Vaste patronen met variatie aan het net. Serveren met hoge snelheid, en 1ste tempo spelen op de krachtige middens.

Het vertrouwen is prima, maar zoals gezegd; het team heeft nog niets. Of, toch…. we hebben onze kreet ONE TEAM en zullen blijven gaan voor de doelstelling van het team, zoals in een eerder bericht beschreven.

Voor alle lezers van VoV: Frohe Weihnachten und einen guten Rutsch ins Neue!

gh @ VoV, Foto Trainerin, Lena Senft. Geschaftstelle MTV Lingen