Vizier op volleybal

 

Donitas D3 geeft tekst en uitleg van verlies

VoV, 24-09-2020. 17:05 uur. Na 6 maanden, oftewel 27 weken, oftewel 195 dagen, oftewel 4680 uur, oftewel 280800 minuten, oftewel 1684000 seconden was het EINDELIJK zover: we mochten lek (lekker) mdm (met de meiden) aantreden tegen Sudosa (Desto) voor onze eerste echte competitiewedstrijd van het seizoen! Sterker nog, de Nevobo (Nederlandse Volleybalbond) had het zo goed met ons voor dat we zelfs op vrijdagavond al mochten spelen tijdens Rutte’s persco (persconferentie), daar ging onze vrijmibo (vrijdagmiddagborrel).

Iedereen was terug van vaka (vakantie), er waren voorbereidingstoernooien gespeeld en de insta (Instagram) was weer helemaal up to date nadat Merel nieuwe inspo (inspiratie) op heeft gedaan. Na het opnieuw bekijken van alle verhalen zijn we tot de conclu (conclusie) gekomen dat we best een stel gezel (gezellige) alcoholisten zijn met elkaar.

Helaas zaten een aantal teamies (teamgenoten) in quara (quarantaine) door coro (corona), vresel (vreselijk). Gelukkig wilde Muur (Muriël) wel voor de zeek (zekerheid) met ons mee dus met elf man sterk waren we klaar voor de weddie (wedstrijd).

Met coach HJ (Hertog Jan) en Jerry (jerrycan) aan onze zijde mochten we om 20.00 uur eindelijk beginnen en dit ging ons goed af! De spellie (spelverdeler) wist de dia (diagonaal), PL’ers (passer-lopers) en midjes (middenspelers) goed te vinden, en ook Nikki (Nikita) was lek (lekker) op dreef. Met 13-25 ging de eerste set naar ons, helemaal priem (prima)!

De tweede set begon iets minder soepel. We begonnen typisch Dames 3 gedrag te vertonen: we hadden wat opstart probs (problemen), gingen te makkelijk over het spelletje denken en maakten domme fouten. Tegen het einde van de set kwamen we eindelijk op dreef, maar het mocht niet meer baten en Sudosa (Desto) trok met 25-21 aan het langste eind.

De derde set ging gelukkig een stuk beter, tot halverwege: het ging even helemaal fout in de opstelling, waardoor we toch zeker 4 punten in de verkeerde opstelling speelden. We snapten er de ballen van, maar kwamen er later op de avond achter dat de voorzitter van Donitop de weddie (wedstrijd) op haar tellie (telefoon) in dwf (digitaal wedstrijdformulier) volgde, en de opstelling had veranderd. Echt een ari situ (arelaxte situatie), maar we wisten de set met 23-25 binnen te slepen. We waren natuurlijk gebrand om ook die vierde set te pakken. Dit leek ons ook te lukken, maar toen de twintig werd bereikt misten we de conca (concentratie) om te set af te maken en we verloren met 26-24.

Wij houden bij D3 van afko’s (afkortingen), maar deze weddie (wedstrijd) werd dus alles behalve kort. We weten natuurlijk niet hoe lang deze competitie gaat duren in verband met coro (corona), dus we maakten er voor de zeek (zekerheid) maar een vijfsetter van om zoveel mogelijk uit de contri (contributie) te halen. Waar menig student en Stadjer al aan de spebi’s (speciaalbiertjes) zat op het terras van de Drie (Gezusters), stonden wij nog steeds in het veld, niet norma (normaal). Maar volleybal is uiteraard onze prio (prioriteit) dus wij hebben gestreden tot het bittere eind, maar verloren met 15-13 en daarmee de weddie (wedstrijd) met 3-2. Gefeli (gefeliciteerd) Sudosa (Desto)!

De pilsjes werden na de weddie (wedstrijd) gedronken met links, zoals het echte verliezers betaamt, en ondertussen werd het strepenreglement even uitgelegd aan HJ (Hertog Jan), die het allemaal hila (hilarisch) vond. Daarna was het tijd voor onze favo (favoriete) loca (locatie): de de Maccie (McDonald’s), en het was zalie (zalig)! Eenmaal terug in Gro (Groningen) stond er een zieke esca (escalatie) op de planning, maar een aantal labo’s (laffe borrelaars) gooiden hela (helaas) roet in het eten.

Volgende week staat de eerste thuisdag op de planning: om 12.00 uur spelen we tegen Emmen ’95 (1995). We zouden jullie graag welkom heten, maar hela (helaas) is er geen publiek welkom in de Struik (Struikhal). Houd daarom onze insta (instagram) in de gaten via @donitasdames3!

gh @ VoV, verslag Donitas dames 3. Foto Jan van den Noort.