Goed begin 2021 voor team Bongaerts

VoV, 12-11-2021, 5:42 uur. LKS Lodz, de ploeg van spelverdeelster Britt Bongaerts, is goed aan de belangrijke eerste wedstrijden in 2021 begonnen. De nummer vier van de ranglijst ging op bezoek bij Bydgorszcz, dat de negende plaats bezet.

In drie sets nam Lodz alle punten mee, overigens waren wel twee ervan zwaarbevochten setzeges, die pas in de extra tijd werden beslist. De openingsset eindigde met 27-29, Lodz zag een 19-24 voorsprong bij 24-24 verloren gaan en hield de thuisploeg bij setpoint op 27-26 van de winst af, waarna een driepunter hen de winst opleverde.

De tweede doorgang werd een 18-16 achterstand omgebogen naar een 18-21 voorsprong en sloot Bongaerts en co. met 21-25 af. De derde set werd weer spannende in de eindfase en opnieuw trokken de gasten aan het langste eind. De tussenstand 13-15 werd 18-15 en de 21-21 werd 24-22. Het setpoint op die stand werd niet benut, ook Lodz slaagde er niet in om op 25-26 en 26-27 de wedstrijd af te maken. Dat lukte pas op 27-28.

In de eigen score had Bydgorszcz vier punten voordeel (60 om 56), in de foutenlast een dozijn punten nadeel (27 om 15). Britt Bongaerts begon de eerste twee sets in de basis, in de derde set had ze nog een invalbeurt. Ze scoorde niet.

Door de zege klimt Lodz naar de derde plaats (15-32), Rzeszow blijft koploper (13-34) en Chemik Police van Indy Baijens staat zesde (13-25). Chemik Police speelt vandaag thuis tegen koploper Rzeszow en aanstaande zaterdag staan Chemik Police en Lodz tegenover elkaar, met opnieuw ‘thuisvoordeel’ voor Chemik. Een spannende week dus voor de Nederlandse speelsters in Polen.