Vizier op volleybal

 

Fifty/ Fifty in de Eredivisie Dames

VoV, 08-10-2021. 6:08 uur.  De wedstrijden in de Eredivisie dames zijn dit weekend mooi gelijkwaardig over de zaterdag en de zondag verdeeld. Drie op zaterdag, drie op zondag en een team, in casu Voltena, heeft na haar debuut van vorige week op het hoogste niveau, meteen een weekendje vrijaf gekregen in de wedstrijdagenda.

Regio Zwolle Volleybal en Set-Up ’65 gaan aan hun seizoen 2021-2022 beginnen, hun duel van vorige week werd wegens droeve familieomstandigheden uitgesteld.

  • 09-10-2021, 20:00 uur. Regio Zwolle Volleybal vs. VCN

Regio Zwolle begint thuis tegen VCN. De ploeg uit Capelle is na één wedstrijd, die met 3-0 van VVU werd gewonnen, de nietszeggende trotse koploper. VCN zal door de zege met vertrouwen naar Zwolle afreizen, maar heeft met het vertrek van Elles Dambrink naar Team 22 scorend een behoorlijke aderlating gedaan.

De selectie van VC Zwolle bleef grotendeels intact t.o.v. vorig seizoen, wel konden ze de teruggekeerde Maureen van der Woude weer verwelkomen, die actief was in België en bij landskampioen Sliedrecht.  Thuisploeg Zwolle hoopt met steun van de fans de volle winst in eigen hal te houden.

  • 09-10-2021, 20:00 uur. VV Utrecht vs. Apollo 8.

Het seizoen begon voor debutant VV Utrecht niet zo goed met een 3-0 nederlaag in Capelle bij VCN. Met minimaal een handvol punten verschil per set was het in drie sets afgelopen. Een debuut stel je je dan toch iets anders voor. En zaterdag volgt meteen een tweede zwaar duel tegen Apollo 8, dat na verlies van de Supercupfinale vorige week de derby tegen Eurosped in vier sets winnend afsloot. Zij zullen met de punten in de tas uit de Domstad huiswaarts willen keren. Aan Utrecht is het dus om er een stokje voor te steken.

  • 09-10-2021, 20:00 uur. VC Sneek vs. FAST.

Voor VC Sneek en FAST is de kop eraf. Hun openingswedstrijd leverde verlies (VC Sneek) en winst op. Waarbij FAST het wel onder uit de tenen moest halen om bij Voltena na 2-0 achter nog met 2-3 af te sluiten. Sneek verloor bij landskampioen Sliedrecht met 3-1, had dat ook anders kunnen uitpakken? Gezien de 26-24 in de eerste en 28-26 in de derde wel, het was een dubbeltje op zijn kant voor Sliedrecht. Maar als het niet gebeurt op de momenten dat het moet gebeuren, dan laat je het dus liggen.

We herinneren ons dat FAST in het verleden in Sneek het de thuisploeg menig keer knap lastig maakte. Dat opgeven, ondanks bijvoorbeeld 2-0 en 20-24 achter niet bij de ploeg opkomt weten we inmiddels ook. De punten in Friesland houden, daar gaat Sneek voor, ze uit Friesland meenemen past precies bij FAST.

  • 10-10-2021. 15:00 uur. SV Dynamo Apeldoorn vs. Team 22.

Nadat de ploeg uit Apeldoorn vorige week nog moest toekijken maken ze zondag hun rentree in de Eredivisie. En ze mogen meteen fors aan de bak tegen het nieuw samengesteld Talent Team Papendal, dat we nu Team 22 noemen. De thuisploeg probeert er natuurlijk een mooi feestje van te maken en hoopt met de steun van de fans een goed resultaat neer te zetten.

Dat dit tegen Team 22 zeker niet gemakkelijk zal worden bewees de eerste uitslag die de talenten vorige week lieten noteren, namelijk 3-0 tegen Peelpush. Met de scherpschutters Dambrink, Savelkoel en Vos en de routine van Schoot in de ploeg zijn ze voor elke tegenstander een lastig te nemen hindernis.

  • 10-10-2021, 15:30 uur. Peelpush vs. Set-Up ‘65

Peelpush Dames 1 heeft het eerste duel er al opzitten (3-0 verlies bij Team 22), voor Set-Up ’65 moet het seizoen nog beginnen. Aan een prima start (28-26 verlies) kon Peelpush vorige week geen vervolg geven. Een vroege achterstand in de sets erna bleef maar op de borden staan. Thuis tegen Set-Up ’65 wil de ploeg nadien het toklied weer laten horen.

Set-Up wacht nog met spanning op de komst van een drietal buitenlandse speelsters. Het wachten is op de goedkeuring van het UWV dat ze in Nederland speelgerechtigd zijn, verder is volgens de staf alles rond. Dat er nog drie speelsters aan de selectie moeten worden toegevoegd is ook een teken dat deze nog niet compleet is. Wellicht zal dus vanuit dames 2, dat zaterdag speelt, aanvulling meereizen naar Meijel.

  • 10-10-2021, 15:30 uur. Eurosped vs. Sliedrecht Sport.

Eurosped trainster/ coach Petra Groenland zei het al bij de teampresentatie van haar ploeg in Vroomshoop dat ze een zeer lastige opening van het seizoen hebben. Eerst Apollo 8 uit en dan Sliedrecht thuis, de teams die vorig seizoen de play-offs om de titel speelden.  Vorige week pakte de ploeg in Borne een setje mee, als er zondag een eerste puntje kan worden gepakt zou dat een meevaller zijn.

Bij Sliedrecht Sport ging het tegen VC Sneek zeker niet vanzelf en moest er keihard voor de winst gestreden worden. Dat vechtlust en dat beetje meer effectiviteit en misschien ook wel net dat beetje meer geluk loont bewezen twee nipte setwinsten met twee punten verschil.

We houden u op de hoogte hoe de wedstrijden aflopen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort