Van Solkema wint vs. van Solkema

VoV, 22-10-2021. 4:50 uur. In Tsjechië stond een leuk familieduel op de agenda bij de wedstrijd Usti vs. Kladno. Daar stond aan weerskanten van het net een van Solkema. Spelverdeler Gijs bij Kladno, diagonaal Rik bij Usti. Ja en dan wint er altijd een van Solkema, en kan de voorspeller zich nooit een buil vallen. Het werd een 0-3 zege voor de ploeg van spelverdeler Gijs van Solkema, via de setstanden 21-25, 27-29 en 22-25.

In de eerste set nam Usti een paar keer een voorsprong (12-8, 16-14) maar werd steeds weer ingehaald. Na de 16-17 viel de beslissing met een serie naar 17-20, die drie punten verschil plus één stonden er ook nog toen de set was afgelopen.

Ook in de tweede set kon Kladno een achterstand van drie punten in het middendeel (16-13) veranderen in een 16-17 voorsprong. Nu kwam Usti terug (20-20) en had bij 24-23 het eerste setpoint. Daar volgden er nog twee op, voordat Kladno hun tweede setpoint bij 27-28 benutte.

In de derde doorgang nam Kladno na 14-16 afstand naar 15-21. Een alles of niets offensief leverde nog een 20-21 op, maar daarna sloeg Kladno zich alsnog naar de winst.

Rik van Solkema stond in de eerste en derde set in het veld en scoorde 10 keer, Gijs was alle drie sets de spelverdeler, scoorde 2 keer en liet de aanvallers 38 keer scoren. De 5 om 11 blokpunten maakten het verschil in de eigen score van 47 om 52.

Kladno is met 4-9 koploper, Karlovarsko van Wessel Keemink is tweede met 4-8 en Usti staat op de 10de plaats met 3-3.