Robin de Kruijf wint weer van Nika Daalderop.

VoV, 22-10-2021. 5:00 uur. Na de laatste onderlinge wedstrijden om de Italiaanse Supercup en de play-offs om de Scudetto van vorig seizoen stonden Conegliano en Novara gisteravond in de Serie A1 in Italiƫ opnieuw tegenover elkaar.

Conegliano coach Santarelli moest het zonder de langdurig geblesseerden Sylla en Fahr doen, ook libero De Gennaro en Plummer ontbraken. De Kruijf was wel van de partij. Bij Novara begonnen Hancock, Karakurt, Washington, Chirichella, Daalderop en Bosetti aan de partij.

Conegliano demarreerde in de eerst set van een 4-6 achterstand in een keer naar een 12-6 voorsprong via punten van Egonu en de Kruijf. Conegliano leek op een vlotte zege af te stevenen, maar plotsklaps zag het er bij 23-22 weer helemaal anders uit. Hancock slaagde er echter niet in om Karakurt in scorende positie te brengen, hetgeen aan de andere kant Wolosz wel lukte bij Egonu. Zij miste niet en besliste de set met 25-22.

In de tweede set bleven de teams heel lang bij elkaar en gaven maar weinig toe. Conegliano ging met 19-17 aan de leiding, toen Novara met een driepunter de tussenstand omdraaide naar 19-20 en bij 22-24 twee setpoints had voor setwinst. Conegliano maakte beide ongedaan, daarna kwamen ze nog twee keer van een achterstand op setpoint terug voordat ze zelf na 29-28 de buit binnenhaalden

In de derde set een gelijk beeld. Teams waren aan elkaar gewaagd, totdat Paola Egonu met twee aces haar ploeg op een 22-19 voorsprong zette. Met een servefout op matchpoint bij 24-23 ging de winst opnieuw met het kleinste verschil naar de thuisploeg. Het was de 68ste (!!!) overwinning van Conegliano op rij, wat een ongelooflijke serie.

MVP van de wedstrijd werd Paola Egonu, zij scoorde 23 punten. Robin de Kruijf liet er 10 noteren. Bij Novara kwam Nika Daalderop tot 12 punten, waarmee ze topscorer van haar ploeg werd. Britt Herbots (1ste set in de basis, 2de en 3de invalbeurten, totaal 2 punten), Ebrar Karakurt (1ste en 2de in de basis, 3de invalbeurt, 5 punten) en Caterina Bosetti (2de en 3de in de basis, 1ste invalbeurt, 7 punten) hadden waarschijnlijk hun dag niet en bleven scorend ver achter bij hun normale aantal. Het tekort aan eigen score (62 om 46) werd voor Novara door de lagere foutenlast (27 om 18) bijna goedgemaakt.