VCN blijft ook in Apeldoorn ongeslagen.

VoV, 22-20-2021, 4:35 uur. Bij het midweekse en doordeweekse programma in de Eredivisie, donderdag kun je geen midweek meer noemen, kwamen gisteravond opnieuw zes damesteam in actie. Alle drie wedstrijden begonnen om 20:00 uur, dus ook SV Dynamo vs. VCN in Omnisport.

SV Dynamo moest bij hun debuut in de Eredivisie, of is het beter te zeggen bij hun herintreden, spelen tegen Team 22. Die wedstrijd ging met 0-3 verloren, het herstel de week erna in Ootmarsum leverde 3 punten op via een 1-3 zege tegen Set-Up. VCN begon met een 3-0 zege tegen VV Utrecht, was ook te sterk voor Zwolle (1-3) en had tegen Peelpush net iets meer over dan hun bezoekers (3-2). Zeker weten, zij gaan tegen de promovendus voor hun vierde zege.

In de eerste set leek VCN bij 11-16 (na een 10-10 gelijke stand) hard op weg naar setwinst, maar de thuisploeg vocht zich terug naar 22-23 en was bij 24-24 naast de bezoekers, die echter de sterkste finale speelden of over de sterkste zenuwen beschikten. Ze pakten de set met 26-28 voor de 0-1 stand.  In de tweede set leek het alsof de teleurstelling over de verloren eerste doorgang nog nawerkte, VCN liep uit naar 4-10 , 11-17 en 12-21 alvorens de set met 15-25 in het slot te gooien.

In de derde set had VCN ook ruim voordeel in het middendeel (8-13), maar SV Dynamo wilde zich niet gewonnen geven en vocht terug. Toen Caya van Coorten de 18-17 erin joeg was het spel op de wagen en kon de spannende ontknoping beginnen. Laura Kerkhof blokkeerde VCN met twee punten naar 20-21, twee VCN-kadootjes maakten 22-21, waarna Maureen Wennekers de stand weer in evenwicht bracht. Met een score van Lauri Luijken, een kill-block en een ace pakte Dynamo de 25-22 zege voor de 1-2 setstand.

Dynamo ging voor de tiebreak, dat was wel duidelijk, gezien de energie die ze er tegenaan gooiden in de vierde set. Maar VCN wilde de ongeslagen status niet kwijt en zo ontspon er een spannende vierde set, waarin het voordeel echter wel nagenoeg steeds aan de kant van de gasten was. Zoals bij 12-15, 15-18 en 17-21, toen de thuisploeg wegens aanhoudend protesteren tegen een kaart opliep van dezelfde kleur als hun shirt. Laura Kerkhof scoorde een ace voor 17-23 en serveerde fout voor 18-23. Louise Bijlsma, die met totaal 18 punten topscorer werd, nam de laatste twee punten voor haar rekening voor de 18-25 eindstand.

VCN bleef ongeslagen, dat had SV Dynamo niet kunnen voorkomen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy Biekart.