Apollo 8 veel te sterk voor Peelpush.

VoV, 22-20-2021, 4:28 uur. Bij het midweekse en doordeweekse programma in de Eredivisie, donderdag kun je geen midweek meer noemen, kwamen gisteravond opnieuw zes damesteam in actie. Alle drie wedstrijden begonnen om 20:00 uur, dus ook Peelpush vs. Apollo 8.

Peelpush had zich ongetwijfeld voorgenomen om het een van nog ongeslagen ploegen bij het avondje Meijel in de Körref knap lastig te maken. Zij begonnen het seizoen met een 3-1 nederlaag tegen Team 22 in Ede, wisten vervolgens thuis van Set – Up te winnen (3-1) en misten met vier puntjes (15-13) een zege tegen VCN. Over Apollo 8 kunnen we kort zijn, 3-1 vs. Eurosped, 0-3 bij VV Utrecht en 3-1 vs. Zwolle. Dat de ploeg uit Borne als favoriet aan dit duel begon hoeven we u niet te vertellen, maar doen we toch.

Peelpush had een prima start en kwam in de eerste set met 3-0 voor, maar zoals zo vaak bleek het eerste gewin niet doorslaggevend. Carlijn Koebrugge serveerde Apollo 8 met drie aces naar 6-9 en de bezoekers hielden een ruim voordelig verschil vast. Aces van Eline Gommans en Fleur Meinders toonden de servedruk die Apollo op de passlijn bij Peelpush legde en zorgde voor een 12-18 tussenstand.

Celine Keijsers dwong Apollo 8 bij 15-18 in de time out, het verschil werd één puntje bij 17-18, waarna de foutserve en het Apollo kill-block de thuisploeg bij 17-20 tot een pauze dwong. Zonder succes, Carlijn Koebrugge scoorde via een snelle midaanval en Tess de Vries pushte een bal in het uiterste hoekje. Peelpush zag pale na die push, kwam nog wel terug naar 20-23, voordat Apollo via een kill-block met 20-25 de winst pakte.

Ook in de tweede set had Peelpush het beste begin (2-0), maar een geweldige serve serie van Jette Kuipers maakte er in een ruk 2-13 van, met daarin scores van Rianne Vos, Tess de Vries en een behoorlijk aantal Peelpush kadootjes. Tja, bij een achterstand van 2-13 kun je wel van alles en nog wat willen, maar om zo’n verschil te overbruggen heb je serve-, aanvals- of blokkeerdruk nodig. En dat had Peelpush niet. Het verschil nam eerst nog toe (6-18), slonk daarna wel wat (12-20), maar Apollo 8 kon de set eenvoudig uitspelen. Het werd 14-23 en een foutserve en een voetfout bij een drie meter aanval tekenden voor de 14-25 Apollo winst en de 0-2.

In het begin van de derde set en ook het vervolg daarop had Tess de Vries het scorend behoorlijk op de heupen. Vanaf rechtsvoor sloeg ze tot aan 4-9 het ene na het andere punt voor Apollo op het scorebord. Maar het echte grote verschil maakte spelverdeelster Fleur Meinders met haar serveserie van 7-12 naar 7-23. Net als in de tweede set een serie waar geen eind aan leek te komen en waar Peelpush maar niet uit die rotatie kwam. Inmiddels was Daphne Knijff ook in de ploeg gekomen en met een linke lobjes scoorde ze 7-12 en later 7-21, Jette Kuipers maakte 7-16 en uiteraard was Tess de Vries ook regelmatig het eindpunt in een rally. Op 9-24 verloste Tess de Vries Peelpush uit hun lijden.

Bij Apollo scoorden Tess de Vries (17), Rianne Vos (12) en Carlijn Koebrugge (10) veel punten in drie sets , bij Peelpush kreeg Lotte van der Horst er 7 achter haar naam. De 24 om 59 punten voor eigen punten spreken boekdelen omtrent de krachtsverhouding.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan Bredewoud.