Verloren inhaalduels voor teams Jasper en Beliën

VoV, 17-02-2022. 7:45 uur. Gisteravond werd er in Italië bij zowel de mannen als de vrouwen ingehaald. Bij de vrouwen betrof het nog wedstrijden van vorig jaar december, van de tweede kerstdag.

Firenze van Yvon Beliën en Jolien Knollema speelde tegen Scandicci en leed op eigen veld een 1-3 nederlaag. De tweede set ging met 25-20 naar de ploeg van Beliën, daarmee werkten ze de 0-1 achterstand weg. Vervolgens pakte Scandicci voor de tweede keer een 17-25 set zege, waarmee ze op 1-2 kwamen. In een uiterst spannende vierde set kwam Firenze net te kort voor de tiebreak. Scandicci bleef met 27-29 nipt aan de goede kant van de score.

Yvon Beliën scoorde 15 keer, Jolien Knollema kwam niet in actie. Aces (1 om 8) en foutenlast (24 om 16) gaven Scandicci in de totalen het voordeel.

Bij Casalmaggiore vs. Cuneo ging de winst met 3-0 naar de thuisploeg. Via 25-23 was het in de eerste set nog spannend, daarna werd het met 25-16 en 25-12 een stuk duidelijker in het voordeel van Casalmaggiore. Marrit Jasper scoorde 7 keer (38% scoringspercentage aanvallend). De thuisploeg maakte het verschil in de eigen score (53 om 37) blokkerend (10 om 5) en aanvallend (40 om 29)

Bij de mannen was er opnieuw een nederlaag voor Ravenna. Zij verloren met 3-0 (14, 19, 20) bij Monza. Niels Klapwijk liet 17 punten noteren. Blokpunten (14 om 1), aces (2 om 0) en de foutenlast (11 om 21) maakten het verschil ten gunste van Monza.

Cisterna van Twan Wiltenburg boekte een 2-3 zege bij Valentia. Ze kwamen met 17-25 en 21-25 met 0-2 voor, de thuisploeg maakte met dezelfde setstanden in hun voordeel gelijk. Met 14-16 trok Cisterna daarna de winst naar zich toe.

Valentia had heel veel voordeel in de eigen score (82 om 65) maar nog meer nadeel in de foutenlast (39 om 20). 27 Foutieve opslagen en 11 aanvallende fouten waren te veel van het goede om tot winst te komen. Twan Wiltenburg had in de derde en vierde set invalbeurten, in de vijfde begon hij in de basis. Hij scoorde 3 keer, waarvan 2 blokkerend.