De Topdivisies bij de Heren

VoV, 01-05-2022. 4:24 uur. In de Topdivisie A heeft koploper SV Dynamo Heren 2 een 0-3 zege behaald bij rode lantaarndrager Olhaco. Alleen in de tweede set kon de ploeg uit Hoogeveen redelijk bijblijven in de score (19-25), in de andere twee was het verschil met 10-25 en 11-25 wel erg groot.

Bij de topper tussen de nummers twee (Sudosa-Desto) en drie (AVV Keistad) van de ranglijst was het een stuk spannender. Daar duurde de strijd vijf sets voordat de beslissing was gevallen. De thuisploeg kon twee keer een achterstand in sets (19-25, 25-20, 20-25 en 25-22) wegwerken voordat het in de vijfde set de wedstrijd voor zich besliste met 15-12.

Madjoe leed thuis tegen PDK Huizen een 0-3 nederlaag, waarbij de eerste en derde set met het kleinst mogelijke verschil (24-26, 23-25) beslist werd. In de tweede set was met 21-25 twee keer het kleinst mogelijke verschil.

De stand in de Topdivisie A is nu:

• 01. SV Dynamo H2 2,50 (16-40)
  • 02. Sudosa-Desto 2,35 (17-40)
  • 03. AVV Keistad 1,90 (21-40)
  • 11. DIO Bedum 0,81 (16-13)
  • 12. Olhaco 0,43 (21-9)

In de B-divisie was er een zege zonder setverlies voor VV Utrecht en Volley Tilburg. Utrecht won via 25-13, 25-22 en 25-23 van Peelpush, Volley Tilburg was in eigen hal met 25-15, 26-24 en 25-16 te sterk voor Compaen.

Het duel tussen de nummer voorlaatst (Protos) en de rode lantaarndrager (Spaarnestad) werd via 15-11 in de tiebreak ten gunste van Spaarnestad beslist. Na twee sets waren de ploegen elkaars gelijke (25-15, 15-25), Spaarnestad kwam via 25-21 op 2-1, dat Protos met 18-25 weer ongedaan kon maken.

VCV Veenendaal leed thuis tegen koploper Sliedrecht Sport heren 2 een 1-3 nederlaag. De tweede en derde set werden met 30-28 en 24-26 beslist. De eerste en vierde waren met 20-25 en 16-25 voor de bezoekers.