Vizier op volleybal

 

Cervia: Drie NL-duo’s naar round of 12

VoV, 28-05-2022. 2:40 uur. De Nederlandse beachduo’s die deelnemen aan het CEV-Future toernooi in Cervia, Italië sloten de poulefase af met een zege en een nederlaag, waardoor ze vandaag in de tussenronde, de round of 12, uitkomen voor een plek in de kwartfinale. De tegenstanders daarin zijn nog niet bekend.

Op het Future toernooi gaan de vier poulewinnaars rechtstreeks door naar de kwartfinale, de nummers 2 en 3 van elke poule komen in een tussenronde tegen elkaar uit voor de andere vier tickets.

Mexime van Driel en Emma Piersma wonnen hun eerste poulewedstrijd vanochtend met 2-0 van het Canadese duo Shanice Marcelle en Ruby Sorra. Via de setstanden 21-17 en 22-20 was het vooral in de tweede set erg spannend. Het vervolg tegen het Italiaanse duo Claudia Scampoli en Margherita Bianchin, dat als eerste is geplaatst in het hoofdtoernooi, was minder succesvol. Met twee keer 21-18 ging de winst naar de thuisploeg.

Ook Emi van Driel en Pleun Ypma kunnen vandaag nog een plek bemachtigen in de kwartfinales. De Nederlanders kwamen in de eerste poulewedstrijd via een 2-0 zege (16, 10) eenvoudig verder, maar verloren hun tweede poulewedstrijd van het Italiaanse duo Marta Menegatti en Valentina Gottardi. Na de 18-21 Nederlandse winst in de eerste set, gingen de volgende twee sets met 21-16 en 15-11 naar de Italiaanse dames.

Dirk Boehlé en Mees Sengers wonnen hun eerste poulewedstrijd, hetgeen na de twee kwalificatieronden hun derde partij van het toernooi was, opnieuw met 2-1. Tegen Cairus/ Hannibal uit Uruguay ging het in de eerste en derde set lang gelijk op. Na de 21-19 verloren eerste set pakten de Nederlanders de tweede set met 17-21 en de derde met 13-15.  In de winnaarsronde van de poule moesten ze daarna met 2-0 (16, 18) hun meerdere erkennen in Popov/ Reznik uit Oekraïne.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, de zusjes van Driel op een archieffoto.