Team Marrit Jasper is koppositie na verlies kwijt

VoV, 20-03-2023. 11:08 uur. In Frankrijk is de ploeg van Marrit Jaspers en Sanja Gommans de koppositie kwijtgeraakt. Voor Neptunes Nantes lijkt het reguliere seizoen net een paar wedstrijden te lang te duren, gezien hun negatieve serie uitslagen, die nu al enkele weken aanhoudt.  Op bezoek bij Le Cannet werd er een 3-0 nederlaag geleden. Na de 26-24 in de eerste set waren de volgende sets met duidelijk verschil (25-17, 25-19) voor de thuisploeg.

Marrit Jasper scoorde 12 keer en was 11 keer foutloos in de servepass. Aanvallend haalde ze een scoringspercentage van 48%. Sanja Gommans maakte 3 punten, was 14 keer foutloos in de servepass maar kwam met haar aanvallende scoringspercentage niet verder dan 13%. De 60 om 40 punten voor de eigen score zeggen eigenlijk ook voldoende over de verhoudingen.

Venelles van Lynn Blenckers deed het op bezoek bij Marcq en Baroeul een stuk beter. Zij namen een 1-3 zege mee huiswaarts. Na de 25-22 in de eerste set pakten ze drie sets met 17-25. Lynn Blenckers speelde nog niet, Met 64 om 74 eigen punten en een foutenlast van 23 om 12 punten waren ze twee keer duidelijk in het voordeel op de scorende onderdelen.

Eerder in de week won Nancy van Puck Hoogers van Levallois van Nicole Oude Luttikhuis. Zie de VoV weekend Top 10 van afgelopen zaterdag.

Mulhouse staat nu eerste met 54 punten, Paris St. Cloud is tweede met 53 punten en Nantes is naar de derde plaats gezakt met ook 53 punten. Venelles is zevende (40 punten), Nancy negende (36 punten) en Levallois dertiende (8 punten)

Bij de mannen won Tours van Michaël Parkinson de topper tegen Nantes met 0-3. Via 21-25, 22-25 en 23-25 werd de nummer twee van de ranglijst in eigen huis verslagen. Michaël Parkinson scoorde 9 keer.

Cambrai van Maikel van Zeist leed een 2-3 nederlaag tegen Poitiers. Na de tweede set werd het met 32-30 en 25-27 spannend, ook de tiebreak had met 17-19 maar een minimaal verschil.

Tours is met 58 punten koploper, Nantes, de nummer twee, heeft er 53 en Chaumont van Fabian Plak staat derde met 51 punten. Cambrai is hekkensluiter met 10 punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Neptunes Nantes.