Vizier op volleybal

 

Aansprekende duels in Topdivisie B (m)

VoV, 09-02-2024. 7:00 uur. In de Topdivisie B bij de mannen hebben vier teams een vrij weekend. Sliedrecht Sport H2, Peelpush, Volley Tilburg en Donki Sjot laten het volleybal het volleybal aanstaande zaterdag en hebben andere prioriteiten in de agenda staan.

Dat geldt niet voor hekkensluiter VCN, dat Skunk ontvangt. Hun gasten verrasten vorige week met een zege tegen Volley Tilburg en zullen zaterdag zich niet zelf willen laten verrassen.

Een top 5 duel is Inter Rijswijk (15-25) vs. Zaanstad (15-30). Aanklampen of even afhaken, daar gaat het o.a. om. Beide teams leden vorige week een nederlaag in vier sets, Rijswijk bij taurus, Zaanstad thuis tegen Peelpush. Revanche op zichzelf nemen lijkt dan een logische gedachte, net zoals vaststaat dat dit maar één team zal lukken.

Taurus is aan een goede serie wedstrijden bezig. Een dozijn punten uit de laatste vier wedstrijden is een prima score. VV Utrecht doet daar niet veel voor onder, zij bezorgden koploper Sliedrecht Sport H2 o.a. een nederlaag via vijf sets, maar moesten afgelopen zaterdag in Haarlem wel de zege aan Spaarnestad laten.

Gezien de geografische afstand kunnen we dit duel gerust een derby noemen, de afstand in de ranglijst (2de vs. 8ste) is groter, maar ook weer niet te groot. Taurus heeft het vizier op de Top 5 gericht en is er maar twee punten van verwijderd.

Als laatste partij voor zaterdag krijgt Gemini-Kangeroes Spaarnestad op bezoek. De Kangeroes staan derde van onderen, Spaarnestad is de nummer zes en heeft 10 punten meer.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.