Vizier op volleybal

 

Ondanks carnaval vol programma in Topdivisie A (m)

VoV, 09-02-2024. 6:56 uur. In de Topdivisie A bij de mannen is carnaval blijkbaar geen belemmering om gewoon een vol programma af te werken. En dus staan er gewoon zes wedstrijden in de planning, beginnend om 16:30 bij Madjoe vs. Olhaco en eindigend om 19:45 uur met Keistad vs. Webton.

Madjoe dat vorige week goede zaken deed met een 1-3 zege bij VIVES en zich als nummer zes in de stand op weer op een gelijk puntenaantal speelde als de nummer vijf. Zaterdag krijgen ze hekkensluiter Olhaco op bezoek, hetgeen mogelijkheden geeft voor opnieuw de volle buit en dus handhaving of verbetering van de huidige positie.

VIVES, dat dus vorige week in eigen huis van Madjoe verloor, reist naar Assen waar koploper Sudosa-Desto de tegenstander is. De koploper leverde vorige week qua resultaat een tegenvallende prestatie. Bij SV Dynamo H2, dat in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeert, werd met 3-1 verloren. Tegen VIVES zal de thuisploeg willen aantonen dat dit een incident was, net als de gasten zullen willen aantonen dat hun verlies tegen Madjoe tot dezelfde categorie behoort.

VC Sneek mag tegen SV Dynamo H2 laten zien dat zij wel van de ploeg uit Apeldoorn kunnen winnen, hetgeen koploper Sudosa dus niet lukte. VC Sneek dat vorige week na drie verloren duels in 2024 de eerste zege boekte in Doetinchem tegen Orion Heren2, is door die winst in punten gelijkgekomen met Orion H2, Zij staan derde, Orion is de tweede. SV Dynamo H2 bezet de negende plaats.

Na de clash in eigen hal vorige week tegen VC Sneek reist Orion H2 zaterdag naar het hoge Noorden voor hun duel met DIO. De gastheren presteren in 2024 duidelijk beter dan in het vorige jaar en hebben gezien hun 19 punten nog alle kans om zich naar het linker rijtje en mogelijk naar de top 5 te spelen. Hun resultaten tegen de Top teams uit deze divisie rechtvaardigen eigenlijk een Top 5 plaats. Maar daarvoor moeten ze nog wel zes punten inlopen, de eerste drie kunnen zomaar zaterdag geboekt worden als de bovenburen een misstap plaatsen.

Webton, dat middels een zege op VoCASA H2 afstand deed van de rode lantaarn speelt in Amersfoort tegen Keistad, dat zevende staat en staat te dringen om zich bij het linker rijtje te voegen.

Pegasus, de nummer vijf in de stand, speelt de stadsderby tegen VoCASA  H2. En zoals we allemaal weten is er over de uitkomst van een stadsderby weinig zinnigs te zeggen. En dat proberen we dus ook maar niet te doen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.