Vizier op volleybal

 

Topduels in Amsterdam en Sliedrecht in Topdivisie B (v)

VoV, 09-02-2024. 6:49 uur. In de Topdivisie B bij de dames hebben Volley Tilburg en Ledûb een weekend vrijaf genomen om de zinnen te verzetten naar andere zaken dan volleybal.  Maar het programma bevat een paar duels, waarvan vooraf het nodige spektakel mag worden verwacht.

Een daarvan is US vs. Dinto, een andere Sliedrecht Sport D2 vs. Pegasus. In de Topdivisie B is de kopgroep o.a. door de verliezen in 2024 van Keistad dichter bij elkaar komen te staan. Nu is de situatie dat Keistad 14-32 heeft en Dinto en Pegasus met 15-28 in hun kielzog zitten.

Keistad krijgt zaterdag Armixtos (7de, 16-22) in Amersfoort op bezoek, De gasten kunnen zich eigenlijk geen verlies permitteren om de aansluiting met de top 5 te behouden. Net zo min kan Keistad het zich veroorloven punten te morsen, En ook bestaat zeker de mogelijkheid om bij winst te profiteren van de uitslagen van de andere topteams. Maar dat hebben ze uiteraard niet zelf in de hand.

Pegasus komt in Sliedrecht tegenover de tweede selectie van Sliedrecht Sport te staan, dat weliswaar op de achtste plaats staat (14-21), maar met aansprekende resultaten in de laatste weken bewees voornemens te zijn om omhoog te klimmen in de stand. Dinto en Armixtos werden aan de kant gezet in 2024, voor Pegasus zal de thuisploeg hetzelfde in de gedachte hebben. Alleen nog uitvoeren!

Een Top 5 clash is US vs. Dinto. De gasten klopten vorige week koploper Keistad met 3-0, US leed in Budel een 3-0 nederlaag. Dat zijn de uitgangsposities qua laatste resultaten. In de stand heeft US vijf punten minder dan Dinto. Die marge zullen ze zeker niet groter willen laten worden, want dan kon er weleens een buiteling uit de Top 5 kunnen volgen. Er liggen teams op de loer om dan die positie over te nemen.

Bijvoorbeeld VCN (6de, 15-23) dat in eigen huis VollinGo op bezoek krijgt. De ploeg uit Goudastaat tiende. En dan speelt Spaarnestad (11de, 14-14) thuis tegen Donki Sjot (9de, 14-18)

Het klinkt wellicht niet helemaal reëel maar met nog acht wedstrijden te gaan hebben zelfs de teams op die plaatsen nog de mogelijkheid om het verschil naar de vijfde plaats te overbruggen. Dat verschil bedraagt immers maar tussen de negen en vijf punten.  Het is wel zaak om zo snel mogelijk het subtotaal tot nu te gaan verhogen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto John van Geenen, US Dames1.