Vizier op volleybal

 

Winst Sudosa-Desto D2, vooruitblik op weekend

VoV, 09-02-2024. 6:45 uur. In de Topdivisie A bij de dames heeft de helft van de teams wedstrijden in het voren gespeeld of gaat die nog inhalen om in het carnavalsweekend speelvrij te zijn. Zo komen Apollo 8 D2, DeVoKo, Sudosa-Desto D2, VoCASA, Set-Up ’65 en Krekkers aanstaand weekend niet in actie. En dan blijven er dus nog maar drie duels over.

Sudosa-Desto dames 2 en Krekkers speelden deze week al tegen elkaar. In Assen werd het 3-0, waarbij de eerste en de derde set met een duidelijk verschil voor de thuisploeg was. Het werd 25-16 en 25-19 in die sets. Maar in de tweede set hadden de gasten de kans om de set voor zich te beslissen en mogelijk de wedstrijd een ander aanzien te geven.

Bij een 12- 2 tussenstand leek Sudosa keihard op weg naar een dikke setwinst, maar Krekkers wenste niet te capituleren en kwam met series van vier en drie punten terug in de set. Het verschil slonk naar 4 punten bij 14-10, 18-14 en 20-16. In de big points kwam Krekkers met 21-22 aan de leiding, kreeg toen een driepunter tegen (24-22) en verloor met 25-23.

Sudosa-Desto D2 komt door deze winst op 16-31, waarmee ze vierde blijven. DeVoKo en Apollo 8 D2  staan ook op 15-31.

Een van die drie duels van zaterdag is meteen een regelrechte klapper. Namelijk de stadsderby tussen Alterno en SV Dynamo D2. Niet alleen buren in Apeldoorn maar ook op de ranglijst. Alterno staat zevende (15-23), SV Dynamo achtste (15-18). Alterno ’s positie kan dus niet in gevaar komen, maar veel belangrijker voor hen is het om naar boven te kijken.

Want daar staan VoCASA (24 punten) en Rivo (26 punten) op overbrugbare afstand. Weliswaar met minder gespeelde wedstrijden, maar die moeten ze eerst nog maar eens winnen om de marge te vergroten bij hetzelfde aantal.

Om 20:00 uur wordt er in de Alternohal aangefloten.

Een topper is het duel tussen koploper Veracles (14-36) tegen Rivo (14-26), dat op de vijfde plaats staat. Beide ploegen hadden nou niet een bepaald succesvolle generale vorige week. Veracles kon een 2-0 achterstand bij Krekkers nog ombuigen naar 2-3 winst en Rivo zag bij 1-0 voor in sets en 24-20 voor in de tweede set de winst nog met 1-3 naar de bezoekers uit Denekamp gaan.

Beide ploegen zullen zich hebben voorgenomen om het nu beter te doen. Nu komt het dus op het realiseren van het voornemen aan. In Rijssen was er een 1-3 zege voor Veracles, dat toen de eerste set nipt verloor en vervolgens er drie met meer dan een handvol punten verschil won.

Om 20:00 uur wordt de waakvlam in de Groene Hel opgestookt.

US Dames 2 uit Amsterdam krijgt de geel-blauwe studentenbrigade uit Groningen op bezoek. US is de nummer twaalf in de stand, Donitas de nummer tien. Dat scheelt dus niet zoveel, maar gezien het aantal punten verschil (0 om 14) is dat verschil toch behoorlijk. US wacht nog steeds op de eerste zege en zal dat wachten onderhand wel beu zijn. En nu spijkers met koppen willen slaan. In Groningen werd het 3-1 voor Donitas.

Om 20:00 uur beginnen de teams aan hun partij.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort, Alterno.