Abdel-Aziz wint van Ter Horst in Italië

VoV, 22-01-2020. 6:00 uur. Afgelopen zondag stonden de ploegen van de Nederlandse aanvallers Nimir Abdel-Aziz en Thijs ter Horst tegenover elkaar in de Italiaanse Serie A. Milano was gastheer voor Ravenna, waar international ter Horst maar één invalbeurt kreeg in de derde set. Abdel-Aziz was weer erg trefzeker, (bijna 70% in de aanval) en had met 23 punten een grote bijdrage aan de 3-0 zege via de setstanden 25-18, 25-20 en nogmaals 25-18.

Milano staat na deze overwinning op e vijfde plaats met 33 punten. Ravenna is achtste met 18 punten.

TV Cisterna van Maarten van Garderen speelde tegen koploper Civitanova. Nadat de eerste set met 25-23 was binnengehaald kon de thuisploeg het niet meer bolwerken tegen het aanvals- en servegeweld van de gasten. Via 19-25, 17-25 en 22-25 gingen de punten met de koploper mee. Van Garderen moest het in de eerste drie sets met invalbeurten doen, in de vierde begon hij in de basis. Hij scoorde 11 keer.

Civitanova is met 42 punten koploper, Cisterna staat voorlaatste, twaalfde, met 9 punten.

Perugia van Sjoerd Hoogendoorn, die overigens niet speelde, won met 3-0 van Monza via 25-18, 25-17 en 25-21. Perugia is de nummer twee in de stand met 36 punten.

Hekkensluiter Sora, de ploeg van Stijn van Tilburg, verloor thuis met 0-3 van Modena. Ze kregen 13, 19 en 20 punten mee. Modena is de nummer drie van de ranglijst met 34 punten. Sora heeft er 5. Van Tilburg stond in de derde set in de basis, daarvoor had hij invalbeurten. Hij scoorde 5 keer.

Mede door 17 punten van Dick Kooy won Piacenza met 3-1 van Verona. Met twee punten verschil gingen de eerste twee sets naar Piacenza (25-23, 26-24), vervolgens hield Verona de spanning erin door de derde set met 20-25 te pakken. De ploeg van Kooy haalde de 3-1 zege en de drie punten met een dikke 25-15 binnen. Piacenza staat negende met 15 punten.

Bijzonder waren de scores in de wedstrijd tussen Trentino en Valentina. De totalen waren 88 om 92 door onder andere een 57 om 70 eigen score. Valentina won echter niet, de foutenlast was 22/31 en de setstanden 25-23, 25-23, 13-25 en 25-21.

Vandaag staan in Italië de kwartfinales van de beker op het programma. Milano speelt thuis tegen Trentino, ter Horst gaat met Ravenna naar Modena, Perugia staat tegenover Padova en Civitanova krijgt Monza op bezoek.