Vizier op volleybal

 

Acht teams te gast bij DeVoKo D1

VoV, 3-09-2021. 5:53 uur. Aanstaande zaterdag is Timex/ DeVoKo Dames 1 het gastteam voor acht andere ploegen, die allemaal staan te trappelen om zich in een kwalitatief goed bezet toernooi weer met elkaar te meten. Op uitnodiging van DeVoKo trainer/ coach Johan Booyink en zijn helpers zijn zes ploegen uit de Topdivisie A (TDA) en twee uit de Eerste Divisie A (1DA) te gast in Denekamp. Vanaf 10:30 uur wordt er een begin gemaakt met de poulefase van dit toernooi.

De wedstrijden worden gespeeld in Sporthal Dorper Esch in Denekamp, waarbij van toepassing zijn de geldende Nevobo regels. Bezoekende teams worden verzocht geen ballen mee te nemen, daar zorgt gastheer DeVoKo voor. Tevens worden ze verzocht zich bij binnenkomst even bij de wedstrijdleiding te melden. De zaal en het Sportcafé zijn vanaf 9:30 uur geopend voor een kopje koffie of de voorbespreking.

Daar er zaterdag ook een scheidsrechterbijeenkomst van de Nevobo gepland staat, worden de eerste wedstrijden waarschijnlijk door verenigingsscheidsrechters gefloten.

Bij de poulefase is de indeling:

  • A: Apollo 8 Dames 2 (TDA), DeVoKo (1DA) en VC Zwolle Dames 2 (TDA).
  • B: Dynamo Tubbergen (TDA), WVC Volley (TDA), VoCASA Dames 2 (1DA).
  • C: Rivo (TDA), Sudosa-Desto Dames 2 (1DA), Donitas (TDA).

Na de poulefase en voor de plaatsingswedstrijden wordt er een pauze ingelast, waarin de teams een kop soep en een broodje kunnen gebruiken. Dit wordt aangeboden door Timex/ DeVoKo.

Vanaf 14:00 uur worden dan de plaatsingswedstrijden voor de eindrangschikking gespeeld, waarbij de winnaars, de nummers twee en nummers drie in drie verschillende poules gaan strijden voor een podiumplaats, de posities vier t/m zes en zeven t/m negen.

Uiteraard zijn de geldende coronaregels van toepassing bij dit toernooi en heeft Timex/ DeVoKo ervoor gezorgd dat zij als organisator daaraan voldoen. Publiek is echter wel welkom, uiteraard ook met de inachtneming van afstand houden e.d.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Jan van den Noort.