Stand van zaken in Poolse EK-poule

VoV, 03-09-2021. 5:58 uur. De Finse poule, waarin de Oranje mannen uitkomen bij het EK, is gekoppeld aan de poule die in Polen wordt afgewerkt. Daarin werden gisteren drie wedstrijden gespeeld, waarvan onderstaand een beknopte samenvatting.

Polen vs. Portugal leverde Polen een 3-1 zege op. Portugal pakte de tweede set met 22-25, mede omdat ze 12 kadootjes van Polen kregen. In de andere drie sets hield Polen ze met 16, 16 en 19 tegenpunten drie keer beneden de twintig. Portugal maakte in de tweede set een 12-10 achterstand ongedaan en liet zich na de 14-18 voorsprong niet meer in de problemen brengen. In de overige sets was de strijd bij 19-11 (1ste), 15-7 en 21-13 (2de) en 22-16 (4de) duidelijk in het voordeel Polen.

Kurek van Polen werd met 18 punten topscorer, Ferreira maakte de meeste punten voor Portugal, totaal 15.

België vs. Servië werd ook beslist in vier sets. België won de derde met 25-21 nadat ze reeds vroeg in de set een voorsprong hadden genomen (5-2) en die gedurende de hele wedstrijd succesvol verdedigden. In de andere sets was Servië met 13-25, 18-25 en 20-25 de bovenliggende partij.

Kovacevic van Servië maakte 27 punten, D’Heer van België 16. Zij werden de topscorers van hun teams.

Griekenland vs. Oekraïne eindigde met een tiebreak, waarin Oekraïne met 6-15 de sterkste bleek. Daarvoor hadden de teams om beurten een set gewonnen, de eerste ging met 25-22 naar Griekenland, Oekraïne kon met 24-26 (na 21-19 en 24-24) op gelijke hoogte komen en na de 25-22 in de derde set lukte dat met 19-25 in de vierde nogmaals.

Protopsaltis van Griekenland scoorde de meeste punten, totaal 23, Vieetskyi van Oekraïne werd met 16 punten de topscorer van zijn ploeg.

Polen, Servië, Oekraïne en Griekenland bezetten de eerste vier plaatsen in de poule.

We houden u op de hoogte hoe het in deze poule verder gaat.