EK Beach U18: twee zeges, één nederlaag

VoV, 03-09-2021. 6:40 uur. Bij het Europees kampioenschap beachvolleybal U18 nemen voor Nederland bij de jongens Mees Sengers/ Quinten Groenewold (foto boven) deel en bij de meisjes Noa Sonneville/ Maren de Jong. Zij begonnen gisteren met de poulefase.

Mees Sengers/ Quinten Groenewold speelden tegen Plamadeala/ Romanov uit Moldavié en leden na een spannende strijd in de tiebreak een 2-1 nederlaag. Daarvoor hadden ze via 21-17 in de tweede set een 11-21 verlies uit de eerste goedgemaakt. Vandaag volgen de andere twee poulewedstrijden, dan zijn een Russisch en Sloveens duo de tegenstanders.

Noa Sonneville/ Maren de Jong kenden een uitstekende eerste dag van het EK. Zij boekten twee overwinningen en sloten de dag als koploper in poule D af.

Ze openden het toernooi tegen de Françaises Bal/ Duval en haalden met 17-21 en 12-21 een ruime zege binnen. De tweede wedstrijd tegen het Spaanse tweetal Carro/ Serrano werd eveneens een 0-2 zege. Nipt was het in de eerste set met 20-22 en zeer ruim in de tweede met 13-21.

Vandaag is een Finse duo, dat tweede in de poule staat, de laatste tegenstander voor Sonneville/ de Jong voordat het KO traject van het EK begint. Het NL-duo wordt in Ljubljana door Erna Everaert gecoacht.