Vizier op volleybal

 

Eurosped in voorbereiding op nieuw seizoen

VoV, 03-09-2021. 7:11 uur. Hoewel de eerste competitiewedstrijd nog even op zich laat wachten, zitten de dames van Team Eurosped zeker niet stil en zijn ze volop in training ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Onder andere staat aanstaande zaterdag in Sporthal Het Punt in Vroomshoop de oefenwedstrijd tegen Apollo 8 Dames 1 gepland. Ze beginnen om 13.30 uur. En er mogen weer toeschouwers aanwezig zijn! Uiteraard volgens de geldende coronamaatregelen: dus 1,5 meter afstand en met vaste zitplaatsen.

Team Eurosped zoekt nog een data-analist. Op een vaste plek aan de achterkant van het veld, registreert de data-analist van de wedstrijden alle spelhandelingen (de data) van de spelende teams op een laptop. Deze data wordt gekoppeld aan de video die van de wedstrijd wordt gemaakt. Deze beelden leveren samen met de ingevoerde data veel tactische informatie op voor de coach en speelsters.

In de Eredivisie volleybal is elke thuisclub verantwoordelijk voor het vastleggen van wedstrijddata, gekoppeld aan de videobeelden van de wedstrijd. De data en videobeelden van alle gespeelde wedstrijden worden ge-upload naar een centrale server en vervolgens d.m.v. videosharing beschikbaar gesteld aan alle Eredivisieteams. Als data-analist maak je dus nadrukkelijk deel uit van de technische staf en bent dus nauw bij het team betrokken

Wie zoekt Team Eurosped hiervoor? Het is natuurlijk handig als je wat van volleybal weet. Daarbij kun je uiteraard goed met een computer overweg en het liefst kun je ook blind typen. Misschien heb je zelf (wellicht op niveau) gespeeld en vind je het leuk om nog bij (top)volleybal betrokken te blijven.

Als je interesse hebt kun je een mailtje sturen naar technischezaken@teameurosped.nl  Eurosped neemt dan zo snel mogelijk contact met je op om je te voorzien van alle informatie. Voor meer informatie kun je ook bellen met Marcel Jansink, 06 53 415 379.

gh @ VoV, bron nieuwsbrief team Eurosped. Foto Rudy van ’t Rood.