Activia wint streekderby tegen Peelpush

VoV, 23-01-2024. 19:11 uur. Somas Activia boekte een verdiende 3-2 winst tegen het één plaats hoger geklasseerde Peelpush. Een volleybalgevecht met twee gezichten waar Somas Activia verdiend als winnaar uitkwam.

In het begin van de wedstrijd waren de intenties van Somas Activia direct duidelijk. Ze trokken fel van leer en namen direct een voorsprong. Via 3-1 en 6-3 werd het zelfs 14-9. Peelpush herstelde zich en leverde meer servicedruk. Dat leidde bij de Sinttunnisse dames tot een minder nauwkeurige pass waardoor de midvooraanval niet in stelling gebracht kon worden.

De buitenaanvallers hadden daardoor veel moeite om tot scoren te komen. Een foutenfestival was het gevolg. Peelpush profiteerde en incasseerde vrolijk de punten. Via 15-12 en 16-14 werd het 16-18 waarna Peelpush de set eenvoudig kon binnenhalen: 21-25.

Sterke come-back: De 2e set werd gestart met Jody Selten voor Jill Lamers. Dat bracht meer rust in de pass waardoor Somas Activia het initiatief kon terugpakken. Weer werd in de beginfase van de set een voorsprong opgebouwd: 5-3, 10-7 en 14-9. Alleen bleven de dames uit Sinttunnis nu wel bij de les en gaven weinig meer weg.

Peelpush bleef zoeken naar oplossingen maar het spel van Somas Activia werd stabieler en de dames uit Meijel werden van het kastje naar de muur gespeeld. De set werd dan ook eenvoudig gewonnen: 25-16.

Set 3 startte gelijk opgaand. Tot 7-8 was er weinig verschil tussen beide teams. Toen de aanval even stokte zou de wissel Eline Peeters voor Gaya Neeskens uitkomst moeten bieden. Eline Peeters speelde in de voorgaande wedstrijd tegen Apollo 8 een puike pot, maar het lukte niet haar goed in stelling te brengen. Somas Activia liep continu achter de feiten aan en in alle facetten van het volleybal was Peelpush de bovenliggende partij. De 3e set kon zij makkelijk binnenhalen: 14-25.

Op karakter: Met een 1-2 achterstand en een flinke mentale deuk opgelopen in de 3e set, verdween het vertrouwen in een goede afloop bij het massaal opgekomen publiek. De speelsters dachten daar heel anders over. Coach Michael Beugelsdijk stuurde Liselotte Spoormakers en Jill Lamers het veld in voor Eline Peeters en Dani Jozephs. De beginfase was echter voor Peelpush en een nederlaag voor Somas Activia leek aanstaande.

Na een 6-9 achterstand herstelde de Sinttunnisse zich en streden de ploegen om elk punt. Somas Activia knokte zich terug tot 12-12 en namen zelfs een voorsprong: 14-13. Een kill block van Isis Neeskens bracht de marge op 2 waarna de midvoors van Somas Activia het heft in handen namen. Zij scoorden punt na punt en de blokkade en verdediging van de Meijelse ploeg was compleet kansloos. Het werd nog even spannend toen het 21-18 werd maar Jule van Hout scoorde de 23-19 waarna de set eenvoudig werd gewonnen: 25-19. Een 5e set moest een winnaar uitwijzen.

Vleugels voor Somas Activia: Somas Activia begon voortvarend aan de beslissende set. Scores van Jule van Hout en Jody Selten brachten Somas Activia een 4-1 voorsprong. Peelpush vocht terug tot 5-4 maar daarna was het de show van de Sinttunnisse middenaanvallers. Er werd een voorsprong opgebouwd, 7-5 en 11-6 waarbij Isis Neeskens de midvooraanval van de zusjes van Hout maximaal benutte.

Het slotakkoord was voor Jill Lamers. Zij serveerde haar ploeg naar een dik verdiende en welkome overwinning: 15-8 en een 3-2 winst.

Somas Activia lijkt in de vorm te komen die nodig is om hoge ogen te gooien in de B poule.

Er volgen nog 2 wedstrijden in de reguliere competitie. Zaterdag 27 januari staat de uitwedstrijd tegen Sliedrecht op het programma en zaterdag 3 februari de thuiswedstrijd tegen De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht. Beide tegenstanders dingen nog meer naar een plaats bij de top 5.