US met 3-0 ten onder in Nijmegen vs. Pegasus

VoV, 23-01-2024. 20:00 uur. Zaterdag 20 januari was het tijd voor onze tweede uitwedstrijd van het nieuwe jaar. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden tussen de nummer 4 en 5 van de competitie met maar 1 punt verschil.

De eerste set begonnen we met Kiki, Anneke, Anouk, Floor, Izzy, Aike en Marscha. We begonnen de wedstrijd gelijk goed met een ace van Kiki. Punten gingen heen en weer en al snel kwam het 5-5 te staan. Miscommunicaties en veel eigen fouten zorgde voor een achterstand van 17-11. We kwamen terug tot 19-16 en Pegasus vroeg op deze stand een time-out aan.

Na de time-out ging Pegasus weer scoren en kwamen we op een achterstand van 21-17. Met een goede serviceserie van Izzy wisten we terug te komen tot 21-23. Helaas trok Pegasus deze set aan het langste eind en verloren we de set met 27-25.

De tweede set bleef Kirsten in het veld staan die in de eerste set erin gewisseld was voor Anouk. Het ging gelijk op tot 9-9, maar toen wist Pegasus weer een gaatje te slaan van 3 punten voorsprong. We kwamen een paar keer weer terug maar Pegasus wist constant weer een paar punten voorsprong te pakken. Pegasus won de set met 25-20.

Dan maar een vijf setter dachten we. Maar we kwamen al snel weer op een achterstand te staan van 7-3. Saskia was erin gekomen voor Floor en die wist gelijk goed de rechtdoor te vinden waar ze makkelijk kon scoren. Anneke stond de laatste set op midden en zorgde voor een paar mooie gaten in de vloer. Helaas was dit niet genoeg en verloren we de derde set met 25-20. Dit betekende dat we de wedstrijd met 3-0 hadden verloren.

Aankomende zaterdag spelen we onze eerste thuiswedstrijd van 2024 in de Amstelcampus. We spelen tegen Spaarnestad, de nummer 11 van de competitie, het is dus een belangrijke wedstrijd waar we punten moeten pakken.

In de eerste helft van het seizoen wonnen we met 2-3 van Spaarnestad, dus het beloofd een spannende wedstrijd te worden.

gh @ VoV,  verslag van #3 Aike Melenhorst, foto John van Geenen.