Skunk verliest verdiend van VVU

VoV, 23-01-2024. 20:00 uur. Met nog 8 wedstrijden te gaan komt het einde van het seizoen steeds dichterbij. Wat steeds verder weg gaat is de dag dat Skunk voor het laatst een competitiewedstrijd wist te winnen. Vraag thuis eens aan je grootouders of zij nog voor de geest kunnen halen wanneer Skunk heren 1 kon juichen op zaterdagavond.

Gelukkig heeft het Veghelse team een historicus aan boord en blijkt dat Skunk op 4 november 2023 (na Christus) voor het laatst won: hekkensluiter VCN werd thuis met 3-0 verslagen. In de tussentijd gingen de zeven competitiewedstrijden met wisselende resultaten verloren. Hoogste tijd om op zaterdag weer eens te juichen, een klus die geklaard moest worden tegen VVU, de huidige nummer 3. Een pittige uitdaging dus.

In de kerstvakantie heeft het vaandelteam van Skunk verschillende testjes gedaan bij de fysio om te bepalen welke speler koning vetpercentage is en wie het makkelijkst op één been in de poephouding kon zitten. Deze week kwam de fysio op de training om de resultaten met het team te bespreken. Bizar hoe zulke testjes een eye-opening experience kunnen zijn: drie spelers blijken linkshandig te zijn in plaats van rechtshandig! Logisch dat het team op de 10e plek staat.

Op zaterdag stuurde Frank de spelers Yannick, Pepijn, Ingmar, Wouter, Finn en Stef het veld in. De wedstrijd ging aan het begin gelijk op: tot de helft van de set leek het een spannende pot te worden. Echter gooide VVU roet in het eten en wist uit te lopen via een sterke serviceserie. Hierdoor ging de eerste set naar de uitploeg met 18-25.

In set twee zetten de mannen uit Utrecht deze streek voort. Skunk kwam er niet meer aan te pas en speelde sfeerloos volleybal: passend kwam de ploeg onder druk te staan, Yannick wist de aanvallers niet meer te bedienen en de smashes werden bijna altijd een punt voor VVU. Wissels Emiel en Tijmen wisten het tij niet te keren en de set ging kansloos verloren: 15-25.

Verstand op 0, frituur op 180. Met die mentaliteit ging Skunk set drie in. Met brutaal spel en eindelijk weer wat bravoure leek het ineens weer op een wedstrijd. VVU keek de hele set tegen een achterstand aan, maar wist die aan het einde weer in te halen.

Het setpoint op 24-23 werd niet verzilverd, waarna het stuivertje wisselen werd. Via een harde blokkade wist Utrecht de wedstrijd te winnen met 26-28. Ook al had Skunk deze set moeten winnen, VVU speelde een goede pot volleybal en was de verdiende winnaar. Het team uit Veghel mag dus nog een week langer wachten op een overwinning.

Op 27 januari wordt de uitwedstrijd in Voorschoten voorgeschoteld. Tegenstander Gemini-Kangeroes is buurman op de ranglijst, maar had twee wedstrijden minder nodig om evenveel punten te halen als Skunk. Naast sportieve doeleinden maakt de rivaliteit uit vorig seizoen deze pot nog extra lekkerder om te winnen. Alle hens aan dek om dat voor elkaar te krijgen! Startsignaal om 15:00 uur, vroeg aan het pils dus. Tot dan!