Volley Meerkerk D1 wil meer punten.

VoV, 23-01-2024. 19:23 uur. Zaterdag 20 januari reisden wij kort naar VIVES D1 in IJsselstein. De vorige thuiswedstrijd tegen VIVES verloren wij met 0-4, dus elke gewonnen set zou een verbetering zijn. Helaas hadden we de beschikking over minder aanvalsters vanwege zere schouders, dus moesten we het met negen speelsters doen.

Bij aankomst in de IJsselhal bleek de wedstrijd voor ons net pas te beginnen vanwege een vijfsetter dag, dus er werd een spelletje gekocht in het winkelcentrum daar tegenover en we speelden twee potjes Rummikub Revolution. Een aantal behaalde daardoor de eerste winst van de dag, dat smaakte naar meer.

Met trouwe fans op de tribune begonnen we een uur te laat sterk aan de eerste set. We zorgde voor servicedruk, maar wisten dit maar kort vol te houden en lieten VIVES in hun spel komen. Vanaf 6-6 werden we ingehaald en vanaf 15-13 hielden we het niet meer bij. We kregen twee serviceseries tegen van vier en vijf punten en verloren de set met 25-16.

In de tweede set moesten we even weer in de wedstrijd komen, maar vanaf een 15-13 achterstand draaiden wij dit keer de rollen om en namen wij de leiding door servicedruk en diversiteit in de aanval. VIVES nam nog een time-out en gebruikte veel wissels, maar dit kon ze niet meer redden. We wonnen de set knap met 23-25.

Met een 1-1 tussenstand begonnen we aan de derde set. In deze set bleven we hard werken, maar zaten we verdedigend niet altijd op tijd klaar en op de goede plek. Hierdoor scoorde VIVES gemakkelijker dan wij. We bleven ervoor vechten, maar het was net niet genoeg. We verloren de derde set met 25-20.

Met een 2-1 achterstand zouden wij dan voor de zoveelste vijfsetter in de IJsselhal gaan die dag, maar helaas pakten het anders uit. De koek was op. Er waren geen wisselmogelijkheden meer en vanaf het eerste moment liep VIVES uit. Ook een time-out zorgde helaas niet voor de ommekeer. We verloren de laatste set met 25-13 en dat zorgde voor een 3-1 verlies.

We hebben met vlagen weer mooi spel laten zien en hebben toch een puntje gepakt tegen de nummer twee. We zijn met elke puntje blij, maar willen altijd meer. De aankomende weken gaan we ervoor om steeds meer punten te pakken en stabieler te spelen.

Volgende week zaterdag 27 januari spelen we thuis in de Linde tegen De Moriaan Symmachia Roosendaal D1 om 17:45 uur. Hopelijk tot dan!

gh @ VoV, verslag van Ramona Overdijk, Volley Meerkerk. Foto idem.