Vizier op volleybal

 

Adieu 2021, wees welkom 2022!

VoV, 01-01-2022.  8:13 uur. Het kalenderjaar 2021 is gisteren ten einde gegaan. Dus is vandaag bij uitstek een dag om terug te blikken en naar de toekomst te kijken. De persoonlijke balans op te maken, en dan hebben we het niet over materiële bezittingen en schulden maar over een andere balans. Het gaat immers niet altijd over hebben en niet hebben, al ging het daar in 2021 wel heel vaak over.

Het is de tijd van het jaar voor ‘dankjewel’, voor een schouderklopje. “Waarom wachten met iets moois zeggen” wanneer vandaag daarvoor de dag bij uitstek is. Dat mag tegen jezelf zijn, maar ook en natuurlijk tegen die ander. Tijd om trots op je eigen prestaties te zijn, je hebt het toch maar weer geflikt, of op die van een ander. Hem of haar die prestatie van harte gunnen want hij/zij heeft er heel veel voor gelaten en keihard voor gewerkt. Mooi dat het dan ook gelukt is.

‘Ik’ mag in 2022 best ietsje minder op de voorgrond staan, ‘jij’ en ‘wij’ mogen gerust wat meer aandacht krijgen. Hoe is het ermee? Maar vier woorden, maar wel een blijk van interesse. Tijd voor een ‘sorry’ dat je al zolang tegen iemand had willen zeggen, of gewoon voor ‘dankjewel’ dat je er voor mij/ ons was. Er waren ook in 2021 weer veel Nederlanders die een dankjewel heel erg hebben verdiend. Die wel twee keer ‘dankjewel’ verdiend hebben.

In 2021 was er wat meer volleybal om over te berichten dan het jaar ervoor en met de OS, de VNL, het EK en de WK U20 van de dames (in Nederland) en het WK voor clubteams was de kalender qua niveau ook goed gevuld. We hebben genoten! De uitgestelde en verschoven wedstrijden kwamen waren minder vaak voor. Het volleybal ligt nu even stil, de Eredivisies beginnen pas weer op 8 en 9 januari, de Topdivisie en lager gaat vanaf het weekend van 26 januari weer van start.

We hebben met VoV opnieuw geprobeerd zo veel en zo vaak mogelijk de actualiteit van het (Nederlandse) volleybal te volgen. Maar daarvoor leverden heel veel clubcorrespondenten en -fotografen ons wekelijks hun wedstrijdinfo en – beelden aan. Zonder hen hadden we niet kunnen doen wat we hebben gedaan. Dat beseffen we ons zeer goed.

En daarvoor krijgen alle VoV correspondenten een welgemeend ‘dankjewel’. Bij deze, ‘alsjeblief’. Ja, het was wel nodig! U hebt het zeker verdiend. Ook voor degenen die maar een kleine tip gaven of ons attendeerden op iets dat volgens hen niet helemaal klopte in onze artikelen. Bedankt.

En dan waren er ook de fotografen en videografen, die ons geheel rechten vrij hun foto’s en video’s ter beschikking stelden c.q. uit wiens databases wij konden putten voor actuele foto’s. Zonder iemand te kort willen doen, zoals de clubfotografen of het FIVB, CEV of de Nevobo, zijn we met name onze ‘hofleveranciers’ veel dank verschuldigd voor hun wekelijkse beeldmateriaal.

Verder aan allen, die ons (financieel) steunden, via het vrijblijvende abonnementsgeld van 1,00 euro per maand, de banner of op andere wijze, een welgemeend ‘hartelijk bedankt’. Iedereen die het verdient krijgt van ons bij deze ‘alsjeblief’ of ‘dankjewel’ indien van toepassing. En als het van toepassing is een excuus. Wij willen met ‘een schone lei’ het jaar 2021 afsluiten en 2022 idem dito beginnen.

U allen wensen wij een heel goed en een gezond, voorspoedig en sportief succesvol 2022.  Wij wensen u allen een titel, welke dan ook. Moge 2022 ons brengen wat we ervan verwachten. Alvast een proost en toost op het nieuwe jaar, waarin we hopelijk VC Corona definitief met een prikje en een boost kunnen verslaan. En voor allen die zorg nodig hebben, dat ze de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Gerard Heerink, Vizier op Volleybal.