Afscheid in stijl van Reflex dames

Reflexdames1415RSZ

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Reflex de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. De Kampenaren speelden zich vorige week al veilig en zijn hiermee ook volgend seizoen verzekerd van een plek in de Eerste Divisie.De laatste wedstrijd werd in eigen huis gespeeld tegen Rivo Rijssen, de nummer vier van de competitie. Reflex voerde een sterk nummer op en versloeg de dames uit Rijssen met 3-1.

Reflex begon de wedstrijd overtuigend. Met name serverend werden de gasten behoorlijk onder druk gezet. De eerste set werd gewonnen met 25-18. In de tweede set had Reflex wat meer moeite. Aanvankelijk deelde Rivo Rijssen de lakens uit en al snel kwamen de bezoeksters op een comfortabele voorsprong van maar liefst acht punten. Toch wist Reflex zich net op tijd terug te knokken in de wedstrijd. De achterstand werd weggewerkt, waarna Reflex met afstand de eindsprint won 25-21.

In de derde set ging het dan toch mis. Reflex keek opnieuw tegen een achterstand aan, maar kon de schade niet meer inhalen. Verdedigend stond het team onder druk en in de aanval had het team van coach Hans Verstappen grote moeite om tot scoren te komen. Het krachtsverschil werd nadrukkelijk uitgedrukt in de setstand (16-25). Hoog tijd dus om nog één keer de knop om te zetten. De laatste wedstrijd moest en zou gewonnen worden.

Het was niet alleen de laatste wedstrijd van dit seizoen, met veel publiek op de banken, voor sommige speelsters was dit ook de laatste wedstrijd in het tenue  van Reflex Kampen. Marlous Brosius, Rozemarijn Blaauw, Ellen Pieffers, Leonie Kuiper en Moniek van der Meulen stoppen met volleyballen in Kampen. Zij gaven nog één keer alles en knokten voor elk punt. Rivo Rijssen maakte geen schijn van kans en werd door een luidruchtig, enthousiast Reflex helemaal zoek gespeeld (25-12).

De dames van Reflex stegen door deze overwinning een plekje op de ranglijst. Het team eindigde netjes in de middenmoot, op de zevende plek.

(Wedstrijdverslag via Pascal Jacobs, foto idem)