Agadir: NL-mannenduo’s ongeslagen

VoV, 23-07-2022. 3:04 uur. In Agadir, Marokko hadden de duo’s Immers/ Boermans en Luini/ Penninga zich rechtstreeks voor het hoofdtoernooi, dat gisteren begon, geplaatst.

Luini/ Penninga speelden hun eerste wedstrijd tegen het duo Fuller/ O’Dea uit Nieuw-Zeeland. In de eerste set was het Nederlandse duo een maatje te groot voor het Nieuw Zeelandse. Via de tussenstanden 9-5 (ace van Penninga), 13-8, 15-11 (smash van Luini) werd het 19-11 (kill-block Penninga). Met een ace van Penninga werd de set met 21-14 binnengehaald.

In de tweede set kwam Fuller/ O’Dea sterk terug na een 4-1 achterstand. Nederland ging bij 5-5 de time out in, en moest met 9-12 achter verplicht naar de kant, net overigens als hun tegenstanders. Luini/ Penninga bleven in het verdere verloop steeds tegen een achterstand van een punt of drie (13-16, 16-19) aankijken en verloren de set uiteindelijk met 18-21.

De tiebreak ging bij 8-5, na een kill-block van Penninga, naar beslissend Nederlands voordeel. Het verschil slonk bij 9-8 nog tot één puntje, maar bij 11-8 was het weer drie punten en bij 13-8 zelfs vijf. Daarna scoorde Luini 14-9 en Penninga 15-10.

De winnaarsronde in de poule ging tussen Luini/ Penninga en de thuisfavorieten Abichal/ El Graoui. De Nederlanders boekten setwinsten met 16-21 en 15-21. Eigenlijk kwam de zege geen moment in gevaar voor Luini/ Penninga.

In de eerste set werd na 9-12 steeds een ruime voorsprong vastgehouden. Via 12-16 en 15-18 pakte het NL-duo de winst. In de tweede set werd het gaatje voor de winst geslagen na de 10-11 tussenstand. Luini/ Penninga namen afstand tot 11-17 en bleven met 15-21 ruim aan de goede kant van de score. Na twee zeges gaan zij rechtstreeks door naar de achtste finale

Immers/ Boermans kwamen in hun eerste wedstrijd tegen Heidrich/ Dillier uit Zwitserland in actie. Het werd een 2-0 zege voor het NL-duo. Via 21-14 in de eerste set. Na 12-9 en 14-13 konden Immers/ Boermans de beslissing forceren met een serie van 16-14 naar 21-14. In de tweede set leek het scoreverloop veel op dat van de eerste set. Na 12-11 liep het Oranje duo uit naar 18-14 en sloot met 21-17 en 2-0 af.

De Australiërs McHugh/ Burnett waren in de winnaarsronde de tegenstanders van Immers/ Boermans. In hun eerste set ging het tot 17-17 gelijk op, de serie van drie naar 20-17 was voldoende voor de 21-19 Nederlandse winst. In de tweede set stond er al snel een 8-2 voor Nederland op scorebord. Immers/ Boermans bleven steeds een handvol punten of meer voor en via 16-11 werd het 21-14. Na twee zeges gaan ook Immers/ Boermans rechtstreeks door naar de laatste zestien.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB, Matthew Immers.