Vizier op volleybal

 

Agadir: Zusjes van Driel naar Main Draw

VoV, 22-07-2022. 5:08 uur. Bij de Beach Pro Tour Challenger in Agadir, Marokko speelden gisteren drie Nederlandse dames duo’s kwalificatiewedstrijden voor een plaatsje in het hoofdtoernooi.

Het duo Danieke Prins/ Meike van Essen speelde in de eerste kwalificatieronde tegen het Japanse tweetal Hashimoto/ Reika. Het was meteen hun laatste ronde, want na de met ruim verschil (21-11) verloren eerste set ging het in de tweede ook al snel de verkeerde kant op. Via 8-4 en 11-8 ging bij 12-9 de technische time out in. Bij 16-12 werd er voor de vierde keer van speelhelft gewisseld en wat later bij 18-13 ging Nederland de time out in. Daar volgde geen ommekeer op, slechts side out punten. Japan won met 21-16 en dus met 2-0.

Het duo Emi van Driel/ Pleun Ypma was automatisch geplaatst voor de tweede kwalificatieronde. Ze speelden tegen Nicole Laird en Phoebe Bell, die zich in Nederland op het Challenger toernooi hadden voorbereid. In Almelo wonnen ze zilver, in Nijmegen was er brons.

Het NL-duo begon sterk en liet de dames uit Australië in de eerste set ver achter zich. Na setpoint op 20-13 volgden twee foutserves voor de 21-14 setwinst. Australië pakte vroeg in de tweede set even het initiatief en de leiding, dat door van Driel/ Ypma bij 9-7 alweer ongedaan gemaakt was. Bij 13-8 volgde de technische time out, waarna de set na een blokpunt van Pleun Ypma met 21-15 werd binnengehaald. Hetgeen dus het ticket voor het hoofdtoernooi opleverde.

Via  DEZE LINK  ziet u enkele hoogtepunten van hun wedstrijd.

Mexime van Driel/ Emma Piersma hadden in de eerste ronde ook een bye gekregen en moesten het in de tweede opnemen tegen de Duitse dames Kunst/ Körtzinger.

Van Driel/ Piersma speelde een ijzersterke eerste set, die ze met 11-21 winst afsloten. Echter in de tweede doorgang waren de rollen omgedraaid en moest Nederland bij 5-10 achter al de time out in. Duitsland bleef het initiatief houden en nam met 21-13 revanche voor de duidelijke nederlaag in de eerste set.

In de noodzakelijke tiebreak bleven van Driel/ Piersma aan de goede kant van de score. Ze speelden met een lage foutenlast en wisten een ruime voorsprong op te bouwen, mede door de vele fouten van Duitsland. Het werd 9-15 voor Nederland, waarmee ook zij het ticket voor het hoofdtoernooi in bezit kregen.

Via  DEZE LINK  ziet u enkele hoogtepunten van hun wedstrijd.

Bij de mannen zijn Matthew Immers/Stefan Boermans en Leon Luini/Ruben Penninga direct geplaatst voor het hoofdtoernooi, dat vandaag begint.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto en video’s FIVB.