Vizier op volleybal

 

Ahyi en van Schie met Roeselare op 2-0 vs. Menen

VoV, 05-05-2022. 6:00 uur. De strijd om de Belgische titel bij de mannen lijkt zich in het voordeel van Roeselare van Michiel Ahyi en Stijn van Schie te gaan beslissen. Tegenstander Menen speelde gisteravond de thuiswedstrijd in Roeselare omdat de eigen zaal niet werd goedgekeurd, maar dat leek vooreerst geen bezwaar om er hard in te knallen.

De eerste set leverde een spannend gevecht op waarin Menen van 20-23 achter terugkwam naar een 23-23 gelijke stand voordat ze moesten capituleren. Het was alsof dat tevens het breekpunt van de wedstrijd was, want in de volgende twee sets was Roeselare met 13-25 en 15-25 veruit de beste ploeg.

Michiel Ahyi scoorde 11 keer, Stijn van Schie kreeg tijdens twee invalbeurten 1 punt achter zijn naam. Zaterdag kan Roeselare zich bij winst tot Belgisch kampioen laten kronen.

In de strijd om de derde plaats in Polen leed SKRA Belchatow van Dick Kooy gisteravond in de eerste wedstrijd van de ‘best of three’ een 2-3 thuisnederlaag tegen Zawierci. Belchatow verloor twee sets met 23-25, kon de tweede met 25-21 en de derde met 25-19 voor zich beslissen, maar moest in de beslissende vijfde set opnieuw met minimaal verschil (15-17) capituleren. Dick Kooy scoorde 18 keer. Zijn ploeg had een plus tien op de eigen score, maar dat was uiteindelijk niet voldoende voor de zege.

In Frankrijk strijden Toulouse (Gijs Jorna) en Cambrai (Ramon Martinez Gion) in een nacompetitie met vier andere teams om de plaatsen vijf tot tien. Gisteravond won Toulouse met 1-3 bij Cannes en was Cambrai met dezelfde score te sterk voor Plessis Robinson. Jorna scoorde 9 keer, Martinez Gion speelde niet. Toulouse is nu koploper (7-21) in deze poule, Cambrai staat met 7-19 op de vijfde plaats.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV