Vizier op volleybal

 

Toch wel een matchreport van Sliedrecht vs Apollo 8

 

VoV, 05-05-2022. 6:32 uur. Er was wel terdege een matchreport van de eerste wedstrijd in de ‘best of three’ serie tussen Sliedrecht Sport en Apollo 8. Natuurlijk was er wel een matchreport, het stond alleen niet op de Nevobo site, maar een attente lezer, bedankt Harm, stuurde het ons alsnog toe. En dan kunnen we er natuurlijk niet omheen om er melding van te maken, dus bij deze in uitvoerige vorm. Het gaat tenslotte om het kampioenschap van Nederland.

De tussen haakjes staande scores bij Sliedrecht kwamen op naam van Vera Mulder (13), Jolijn de Haan en Denise de Kant (beiden 11), Christie Wolt en Carlijn Ghijssen-Jans (beiden 9), Rochelle Wopereis (5) en Eline de Haan (1). Totaal 59 eigen punten. Daarnaast scoorde Sliedrecht ook nog 20 keer voor Apollo 8.

Bij de ploeg uit Borne kwamen de punten op naam van Juliët Huisman (14), Tess de Vries (7), Marije ten Brinke (6), Fleur Meinders, Carlijn Koebrugge en Jette Kuipers (allen 4), Eline Gommans (3), Emma Bredewoud en Rianne Vos (beide 2). Apollo liet 16 punten voor Sliedrecht op de borden zetten.

Sliedrecht had blokkerend een 14 om 11 voordeel, serverend was dat een 7 om 5 plusje voor gescoorde aces en aanvallend was het verschil acht punten (38 om 30).

Zo dat is dus nu ook duidelijk. Wel enigszins verlaat, maar iets meer uitgebreid dan normaal. Moet kunnen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan Bredewoud.