Vizier op volleybal

 

Ajuu 2018, welkom 2019

VoV, 31-12-2018.  12:56 uur. Het kalenderjaar 2018 gaat vandaag ten einde. Dat is geen nieuws, dat dit de laatste dag van het jaar was wist u al op 01 januari 2018. En slimmeriken, die nog verder in het voren denken wisten het al veel eerder. Bij uitstek is het wel een dag om even op te houden met druk zijn, tenzij u er nog een onafgewerkt klusje hebt liggen dat persé dit jaar nog gedaan moet worden. Even bijkomen, recupereren. Even tijd voor de ander, voor wat anders. Zoals hetgeen wij vandaag van plan zijn, oliebollen en kniepertjes met veel slagroom eten, er een borreltje bij drinken en het even niet over volleyballen hebben. Maar over wat anders, over bijvoorbeeld klootschieten en ondertussen naar de Top 2000 luisteren.

Het is ook de tijd om onze goede en slechte momenten van het afgelopen jaar nog eens in gedachten de revue te laten passeren. Tijd voor een schouderklopje, om trots op onszelf te zijn of op een ander, tijd voor een excuus. Voor een ‘alsjeblief’ of een ‘dankjewel’.

Aan het einde van het kalenderjaar zijn we halfweg het volleybalseizoen, het is rust, een time–out, tijd voor de thee, voor nieuwe instructies, nieuwe targets. De volleybal mallemolen draaide ook in 2018 op volle toeren, misschien nog wel een beetje harder dan in het voorgaande jaar. Steeds weer was er een verslag, een vooruitblik, een transfer of ander nieuws. Steeds weer een wedstrijd. En telkens namen onze correspondenten in den lande de tijd om de VoV lezers te informeren.

Vakkundig, met humor of voorzien van analytisch commentaar, er was meer dan voldoende content. Zonder hun hulp hadden wij niet kunnen doen, wat we in 2018 hebben gedaan en had Vizier op Volleybal niet de actualiteit gehad, die het heeft gehad. En daarvoor hebben alle VoV correspondenten een schouderklopje en een welgemeend ‘dankjewel’ verdiend. Bij deze, alsjeblief, ja het was wel nodig! U hebt het verdiend.

En dan waren er ook de fotografen, die ons geheel rechtenvrij hun foto’s ter plaatsing deden toekomen, c.q. uit wiens databases wij konden putten voor actuele foto’s. Zonder iemand te kort willen doen, zoals de clubfotografen of het FIVB en CEV, noemen we onze ‘hofleveranciers’ in willekeurige volgorde, te weten  Jan van den Noort, Rudy van ’t Rood, Rudy Biekart, Hans van Dijk,  John van Geenen Chris Overkleeft, Tjerk Laan, Eric Visch,  Ruud Montagne, Herman Zandhuis en Wim Simons.

Altijd op het juiste moment de vinger bij de knop. Voor dat ene plaatje of die ene reportage. Het hele jaar door! Om u te laten zien wat zich afspeelde, boven het net, vanaf de opslaglijn. De emotie, de vreugde, de frustratie en het verdriet in een fractie van een seconde vastgelegd. En uiteraard videograaf Marius Verwoert, die ons menig beeldverslag ter publicatie aanleverde. Velen hebben wekelijks hun bijdrage geleverd aan de VoV artikelen, het was een heel druk maar ons inziens wel geslaagd Vizier op Volleybal jaar 2018.

Verder aan allen, die ons (financieel) steunden, via het vrijblijvende abonnementsgeld, de banner, via een tip of op andere wijze, een welgemeend ‘hartelijk bedankt’. Iedereen die het verdient krijgt van ons bij deze het schouderklopje of het excuus, als dat op zijn plaats is. En een ‘alsjeblief’ of ‘dankjewel’ indien van toepassing. Wij willen met ‘een schone lei’ het jaar 2018 afsluiten en 2019 idem dito beginnen.

U allen wensen wij een heel goed en een gezond, voorspoedig en sportief succesvol 2019.  Wij wensen u allen een titel, welke dan ook. Moge 2019 ons allen brengen wat we ervan verwachten. Alvast een proost en toost op het nieuwe jaar. Ajuu 2018. Welkom 2019.

Gerard Heerink, Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.