Vizier op volleybal

 

Alle deelnemers KotC sluiten coronavrij af

VoV, 14-09-2020, 13:21 uur.  Alle 76 deelnemers aan King of the Court in Utrecht hebben op vrijdag negatief getest op Covid-19. Dat bleek afgelopen zaterdagochtend toen de uitslagen bekend werden.

Uitstekend nieuws
: Na de twee positieve tests van afgelopen donderdag was de nieuwe testronde “een belangrijk moment” voor de organisatie, stelt toernooidirecteur Wilco Nijland. “We willen met King of the Court in de huidige realiteit een topevenement neerzetten waarin spelers, staf en publiek in optimale omstandigheden veilig van het spektakel in ons coronaproof stadion kunnen genieten.”

Toernooiarts Marc Doornbos gaf donderdag aan dat de kans “bijna nul” was dat andere spelers besmet zouden worden, omdat beide spelers een aantal weken geleden eerder al positief testten op corona en voor aankomst een recente negatieve test konden overleggen.

Nijland: “We hebben na de positieve tests direct de maatregelen van onze strikte protocollen uitgevoerd. We wisten dat mensen die alleen milde of gemiddelde klachten hadden tien dagen na hun besmetting geen anderen meer kunnen besmetten, maar het is uitstekend nieuws dat we na deze tweede testronde bevestiging hebben dat alle andere spelers nog altijd coronavrij zijn.”

Bij KotC werd iedereen drie keer getest. Te weten a> Uiterlijk 72 uur voor aankomst in NL, b> Direct bij aankomst in NL en c> Tijdens het toernooi op de vrijdag.

Die derde test op vrijdag was in eerste instantie van belang om te checken of de ‘bubbel’ goed gewerkt had en deze was bewust zo gepland om de uitslagen te hebben voordat de finale dag van start zou gaan.  Deze derde test kan ook zeker gezien worden als eerste test voor het volgende toernooi, dat binnen de 72 uur na afloop van King of the Court in Utrecht valt. .

Dus de test van vrijdag geldt als afsluitende test om door te kunnen reizen naar een volgend toernooi of als ze aansluitend aan het KotC afgelopen weekend uitkwamen in de laatste wedstrijd van in de Nederlandse Eredivisie Beachvolleybal, dat ook in Utrecht werd gespeeld. Alle atleten hebben dus in 5 dagen tijd drie keer een negatieve test afgeleverd. Exact conform protocol van de FIVB en CEV en de nationale instanties.

Opgemerkt moet nog wel worden dat in de Eredivisie Beachvolleybal geen ‘bubbel’ is en bij de deelnemers en hun omgeving de vraag wel leefde hoe er voor een coronaproof afsluitend toernooi gezorgd kon worden en wat niet minder belangrijk was: Was testen van de deelnemers aan de Eredivisie ook niet relevant geweest. Om 100% zekerheid te hebben dat ook dit toernooi door alle spelers/ speelsters coronavrij kon worden afgesloten.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron Nevobo en Wilco Nijland, Sportworx.