Vizier op volleybal

 

OKK ’70 D1 is klaar voor de start

VoV, 14-09-2020. 14:34 uur. De jonge meiden van OKK ’70 dames 1 staan te trappelen om te mogen beginnen aan de competitie. Na een periode van wennen aan de nieuwe trainer en trainingen, is er de afgelopen 3 weken veel geïnvesteerd in afspraken maken binnen en buiten het veld.

Er werd hard getraind en er werden leuke oefenpotjes gespeeld, waarbij duidelijk werd dat de pieken van dit team erg hoog liggen! Met een gemiddelde leeftijd van nipt 19 jaar is het logisch als er ook wat dalen te bespeuren zijn in het spel van de meiden, wat natuurlijk helemaal niet erg is. Duidelijk is wel geworden dat de manier van spelen en de uitstraling van dit jonge team erg leuk is om naar te kijken.

Over welke meiden hebben we het nu eigenlijk?

Op de spelverdelers positie hebben Arriette de Jong en Judith Timmer.
Arriette (23) is dit jaar onze aanvoerster en een van de “ervaren” speelsters. Is erg goed in communiceren, Braziliaanse onderhandse ballen, Tsjechische services en zesjes draaien.
Judith (15) is haar (jongere) concurrente en legt het vuur elke week flink aan haar schenen. Met een strakke service en mooie snelle middenballen is het een ware plaag voor elke tegenstander. Beetje eigenwijs 😉, wat op zich niet erg is als spelverdeelster, maar Roy krijgt dit er vast wel uit.

Op het midden ook “slechts” twee speelsters, maar ze tellen zeker voor vier. De laatste weken onhoudbaar, nu ze ook het 1e tempo hebben gevonden. Jorinde Meijer (21) en Lisanne Cluistra (19) zitten ook blokkerend overal bij met hun uitschuifbare armen. Serverend wordt er hard gewerkt om ook gevaarlijk te worden, wat helemaal goed gaat komen. Slechts 2 middenvrouwen… Fit blijven aub!

Op de diagonaal zijn de dames van OKK ’70 helemaal “vernieuwd”. Nouja, vernieuwd, Marjolein Verheul (28) is weer teruggekomen naar dames 1 en is de team-oudste. Hoewel je dit niet zou zeggen als je haar over het veld ziet bewegen. Het is maar goed dat we haar de volgende ochtend thuis nooit zien bewegen, maar volleyballend is ze absoluut nog een meerwaarde! Altijd lekker om een goede blokkeerder op rechts te hebben. Een smerige floater vanaf de achterlijn zorgt ook altijd voor flink wat onrust en met haar linkerarm is zij het lastigste blokkeren van allemaal.

Esther Klop(15), qua leeftijd ongeveer de helft van Marjolein, maar qua lengte komt ze goed in de buurt. Zij is nu definitief overgekomen naar dames 1, waar ze vorig seizoen al af en toe mocht ruiken aan het echte werk. Esther vergeet soms nog wel eens dat ze diagonaal is en in principe altijd aanspeelbaar moet zijn om aan te kunnen vallen. Maar als ze eenmaal aanvalt, is ze niet te houden!

Onze libero is wel echt een nieuw gezicht. Helemaal uit Breda komt onze Nienke (16) elke week 3 heen en weer gereden. Nouja, haar ouders, want ze is nog maar 16. Haar achternaam, Van Houwelingen, doet vermoeden dat ze toch wel ergens wat roots in Hardinxveld heeft. Een stamboom zou het moeten uitwijzen, maar zo langzaamaan zijn er steeds meer Hardinxveldse trekjes te bespeuren. Nienke is een hardwerkende en watervlugge libero. Stabiel in passing en hard op weg om elke wedstrijd minimaal 10 ballen te verdedigen.

Naast haar hebben we in de passing genoeg keuzemogelijkheden. Dames 1 gaat met maar liefst 4 passer lopers van start dit seizoen. Quinty Verbaan en Merel den Hertog zijn met hun 20 en 19 jaar de meest ervaren van de vier. Quinty overziet alles goed en kan taken al goed uitvoeren. Ze begint ook steeds harder te slaan, maar zij is het gevaarlijkst met half geslagen ballen net over de blokkering. Passend als een huis en altijd positief. Ook Merel is met haar aanstekelijke enthousiasme niet meer weg te denken uit het team. Voorop in de strijd, een tijger in de verdediging en altijd positief. Soms nog even wat meer doseren en accepteren dat je niet altijd voor de score kunt gaan.

Een categorie jonger zijn de “oudste” zusjes Hanna Timmer en Rachel Klop. Voor Hanna (18) is het spelen als passer/loopster al gesneden koek. Zij beweegt door het veld alsof ze al jaren het team draagt. Af en toe let ze even niet op, waardoor Roy speciaal voor haar nog een keer iets uit moet leggen. Maar als ze kans krijgt slaat ze de tegenstander helemaal overhoop. Een snelle sprongfloater, stabiel in passing en harde klap!

Voor Rachel (16) is het nog wel wennen, zij is altijd middenspeelster geweest. In het achterveld is daar niets van terug te zien. Als passer beweegt ze heel natuurlijk naar de bal, waardoor je haar er maar heel moeilijk af kunt serveren. Als aanvalster heeft ze nog wel eens moeite om niet als midden aan te lopen en is ze soms te vroeg. Maar als dit onder de knie heeft… Berg je dan maar!

Voor de nieuwe trainer en coach Roy Kroon zijn er dus genoeg keuzemogelijkheden, waarbij er bij alle meiden nog voldoende kunnen groeien. Roy is bijna gewend aan de groene kleuren, maar gelukkig heeft hij een shirt gekregen waarbij nog even in de ontkenningsfase kan blijven.

OKK ’70 is er in ieder geval helemaal klaar voor, waarbij de ontwikkeling hopelijk zo snel blijft gaan als de afgelopen weken. Als dit het geval is, dan komen de prestaties vanzelf!

gh @ VoV, bron en foto Roy Kroon.