Vizier op volleybal

 

Alleen Eredivisieteams in bekertoernooi

 

VoV, 16-02-2021. 4:57 uur.  In het paasweekend strijden de teams uit de Eredivisie om de Nevobo beker. Van 2 tot en met 5 april vindt het toernooi in aangepaste vorm plaats. Omdat het de teams die lager dan de Eredivisie uitkomen niet is toegestaan in een competitie te spelen is er voor gekozen om de opzet van de strijd om de cup in aangepaste vorm te laten plaatsvinden. Een deelname ticket is er voor de top 8 van zowel de dames als de heren Eredivisie.

Vanaf 1 januari wordt er op Eredivisieniveau weer gespeeld en de richtlijnen van het Protocol Topsportcompetities maakt het ook mogelijk om het bekertoernooi in de gekozen opzet voor de eredivisieploegen af te werken. De Talent Teams nemen niet deel, als ze bij de eerste acht eindigen dan doet de nummer negen mee.

In het paasweekend staan de duels op de agenda. Met op vrijdag 2 april de kwartfinales, waarin in één duel wordt beslist welke ploeg er doorgaat naar de halve finale. De koppelingen voor de wedstrijden in de kwartfinale, met thuisvoordeel voor de eerstgenoemde ploegen, zijn:

  • A: Nummer 8 vs. nummer 1.
  • B: Nummer 7 vs. nummer 2.
  • C: Nummer 6 vs. nummer 3.
  • D: Nummer 5 vs. nummer 4.

Zaterdag 3 april worden de halve finales gespeeld. Ook die bestaat uit slechts één duel. Op maandag 5 april, Tweede Paasdag, worden de finales op een nog nader te bepalen locatie gespeeld.

In de halve finales staan tegenover elkaar:

  • E: winnaar D vs. A
  • F: winnaar C vs. B

Waarna uiteraard de teams die als winnaar uit de halve finales komen in de finale om de beker gaan spelen. De bekerwinnaar kan zich inschrijven voor Europees volleybal.

gh @ VoV, bron Nevobo. Foto Jan van den Noort.