Vizier op volleybal

 

Twee Twentse teams midweeks naar westen

VoV, 16-02-2021. 5:04 uur. Morgenavond worden er in de Eredivisie dames twee wedstrijden ingehaald, die eerder vanwege de weersomstandigheden niet doorgingen. Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 en Eurosped reizen westwaarts, naar Sliedrecht en Capelle aan den IJssel. Belangrijke duels met het oog op een plaatsje bij de top 4, die na dit verkorte reguliere seizoen doorgaan naar de strijd om de landstitel. Nu is de stand, waarbij we TTP en Peelpush buiten beschouwing hebben gelaten:

  • Apollo 6-16
  • Sliedrecht Sport 5-12
  • Zwolle 7-12
  • VCN 4-8
  • ===============
  • VC Sneek 5-7
  • Eurosped 5-6
  • FAST 6-4
  • Set – Up 6-2.

Set-Up ’65 gaf al eerder aan dat dit seizoen voor hen een ‘leerjaar’ is en zij het gebruiken om volgend jaar beter voor de dag te komen. De ploeg uit Ootmarsum is nog zonder zege en zal een driedubbele stunt in het kwadraat moeten uithalen om in Sliedrecht te winnen. “Beter worden” is de doelstelling, winnen is mooi, maar nog geen vereiste voor de ploeg van Brahim Abchir. Zij zijn van een vervolg van het seizoen in de ‘niet degradatiepoule’ verzekerd.

Voor Sliedrecht Sport is de inzet van het duel een volkomen andere. Zij zullen zo snel mogelijk het ticket voor de kampioenspoule willen binnenhalen. Liever morgen dan overmorgen. Dat kan natuurlijk niet, want donderdag spelen ze niet, pas zaterdag komt er tegen VCN een vervolg voor de ploeg van Vera Koenen. Eerst Set-Up, dan de punten tellen, de balans opmaken en dan pas op naar het volgende duel.

Debutant Laudame Financials VCN doet morgenavond de aftrap voor een uiterst spannende periode in het seizoen. In de tweede helft van februari moet het gebeuren voor de ploeg, die tot nu sterke optredens met een off-day tegen Apollo 8 afwisselde. VCN heeft nog zicht op deelname aan de titelstrijd, al wacht hen nog wel een zeer zwaar programma na de thuiswedstrijd van morgen tegen Eurosped.

De uitwedstrijden tegen Sliedrecht Sport, VC Sneek en Regio Zwolle Volleybal liegen er niet om, dat zijn drie medekandidaten voor de Top 4. Eerst maar eens zien wat de wedstrijd tegen Eurosped brengt, wat daarna komt is van een latere zorg.

Bij Eurosped kan men na de 0-3 zege tegen Set-Up weer glimlachen. Die winst, maar vooral het getoonde niveau, zal de ploeg vertrouwen geven voor de lastige uitwedstrijd tegen VCN. Pieken en dalen zijn tot nu de kenmerken van de volleyballers uit Vroomshoop. Tegen Apollo 8 en Set-Up ’65 was er een piek, de dalen waren er tegen TTP, Zwolle en Sneek.

Eurosped kan zich geen nederlaag permitteren als ze de doelstelling om de top 4 te halen willen waarmaken. Met een driepunter staan ze meteen in de Top 4. De ploeg van Diane Rademaker moet maar niet te veel terugdenken aan een eerder uitstapje in het bekertoernooi naar Capelle, al is dat natuurlijk ook niet zo relevant omdat er van het huidige team maar een enkeling die deceptie meemaakte.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy van ’t Rood.