Vizier op volleybal

 

Voor Topdivisie en lager zit het seizoen erop

VoV, 17-02-2021. 4:54 uur. De Nevobo heeft besloten dat de resterende wedstrijden van het seizoen 2020-2021 voor de Topdivisie en lager niet meer gespeeld zullen worden. Uiteraard is dit het gevolg van de geldende coronamaatregelen, die op 2 februari door het kabinet tot vooreerst tot 2 maart werden verlengd.

Tot die tijd mag er in ieder geval geen binnensport beoefend worden. Wat er na 2 maart wel is toegestaan, wordt volgende week dinsdag, 23 februari, tijdens de persconferentie bekendgemaakt. De verwachting is echter dat er op korte termijn nog geen competitiewedstrijden kunnen worden gespeeld.

Eerder werd al besloten dat dit jaar geen promotie & degradatie richting het seizoen 2021-2022 mogelijk was. De wedstrijden bleven nog wel op de kalender staan, maar dit moest meer gezien worden als voorbereiding op de nieuwe jaargang. Nu heeft men gemeend om ook deze wedstrijden te laten vervallen.

Dit mede om als het weer mag, de teams de ruimte te geven om zelf via oefenwedstrijden invulling aan die vrije weekenden te geven. “Zo kunnen ze zelf bepalen tegen wie ze zouden willen spelen, in plaats van ‘vast’ te zitten in de planning die er ligt.” Licht Guido Davio, algemeen directeur Nevobo, de beslissing toe.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron Nevobo.