Oud, Polder en Blenckers winnen, verlies Dijkema

VoV, 17-02-2021. 5:11 uur. In de Franse Ligue A Feminine werd er gisteravond een ‘dinsdagavondronde’ afgewerkt, waarbij de ploegen van Nynke Oud (Chamalières,foto boven), Paula Boonstra (Paris St. Cloud), Tessa Polder (Mulhouse) en Lynn Blenckers (Saint Raphael, foto onder ) in actie kwamen. Alleen het team van Paula Boonstra verloor, voor de andere met Nederlandse inbreng was er een zege.

Chamalières, die zichzelf ook wel ‘De Panters’ noemen, doen het in eigen huis prima. Sinds de 10de ronde zijn ze daar ongeslagen, gisteren voegden ze een 3-1 zege toe aan de resultaten tot nu. Tegen Le Cannet, de nummer vier van de ranglijst.

Nadat de eerste set nipt met 23-25 verloren ging, volgden er zeges met 25-20, 26-24 en 25-17. In de derde set was het kantje boord, daarin maakte de ploeg met Nynke Oud op spelverdeling een 12-18 en 21-23 ongedaan. In de twee andere gewonnen sets begonnen ze met 21-15 aan de big points. Nynke Oud scoorde 4 keer, via een aanvallende score van honderd procent en één blokpunt.

Tessa Polder won met koploper Mulhouse met 3-0 (21, 20, 16) van Venelles. Polder stond alleen in de eerste set in de basis en scoorde niet. Haar ploeg had een plus 17 op de eigen score.

Lynn Blenckers boekte met Saint Raphael een belangrijke 3-1 zege tegen Istres, dat onderin de ranglijst één plaatsje hoger staat. De eerste twee sets werden met 25-13 en 13-25 beslist, daarna waren de ploegen aan elkaar gewaagd in de derde set. Team Blenckers stond met 27-25 net aan de goede kant van de score. In de vierde en laatste set was het met 25-21 niet zo spannend in de eindfase.

Blenckers scoorde 4 keer. Haar ploeg had de ruim betere eigen score (+17), waarmee ze de hogere foutenlast (+7) tenietdeden.

Paula Boonstra kon met Paris St. Cloud tegen Béziers, de nummer twee van de ranglijst, geen setje meepakken. In Parijs werd met 22-25, 23-25 en 20-25 verloren. In de openingsset hadden de gasten na een 16-12 achterstand bij 19-21 een beslissend voordeel, dat ze ook prompt verzilverden. In de andere twee sets ging het bij 11-16 al de verkeerde kant op, hetgeen in de tweede set in nipt verlies eindigde en in de derde met ruim verschil. Paula Boonstra scoorde 14 keer.

De teams met NL-Speelsters in de selectie bezetten de volgende plaatsen op de ranglijst:

• 15. France Avenir 17-2.

In Rusland speelde Kaliningrad, ze staan nu derde (21-46), thuis tegen de Dinamo Kazan, de huidige nummer twee (20-55) van de ranglijst. De thuisploeg had na weken weer Laura Dijkema en de Duitse diagonaal Louise Lippman op het matchreport staan. Maar hun inbreng mocht niet baten, er werd dik met 0-3 verloren via de setstanden 12-25, 14-25 en 18-25.

Dijkema stond twee sets in de basis, scoorde 2 keer, en Lippmann was alle drie sets van de partij binnen de lijnen, zij scoorde 10 keer. Bij Kazan waren Bricio en Fabrice, die zowel Dijkema als Lippmann nog wel uit hun Italiaanse periode kennen, met respectievelijk 16 en 12 treffers goed op dreef. In een uur en een kwartiertje was de strijd beslist. Daar reis je dan meer dan 2.000 kilometer voor!

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Chamalières en Saint Raphael.

NB: De in de agenda staande wedstrijd bij de mannen in Frankrijk tussen Ajaccio (Overbeeke, Martinez Gion) vs. Nice werd uitgesteld.