Vizier op volleybal

 

Alleen Peelpush niet in actie bij herstart

VoV, 14-01-2021. 6:10 uur. Sinds 17 december is het de teams uit de Eredivisie door het kabinet weer toegestaan om te trainen en om wedstrijden te spelen. In samenwerking met de Eredivisieorganisaties kwam de Nevobo snel in actie en al op nieuwjaarsdag werd de eerste officiële competitiewedstrijd gespeeld, sinds gisteren is het definitief dat 19 van de 20 Eredivisieteams de competitie hervatten.

Nauw overleg Nevobo en Eredivisieorganisaties: De afgelopen weken is de Nevobo constant in contact geweest met de Eredivisieorganisaties over de herstart van de competitie. Alle clubs committeren zich aan het strikte testbeleid en de andere protocollen die zijn opgesteld in samenwerking met NOC*NSF.

Peelpush speelt niet: Enkele clubs twijfelden of zij in deze bijzondere tijd de competitie wilden hervatten. Vandaag is bekend geworden dat 19 van de 20 teams weer gaan spelen. Alleen Peelpush, dat uitkomt in de Eredivisie vrouwen, komt (voorlopig) niet in actie. Peelpush heeft na intensief overleg tussen speelsters, staf en bestuur de lastige afweging gemaakt om gedurende de lockdown niet te trainen en geen wedstrijden te spelen. Peelpush heeft de wens uitgesproken in een later stadium, als de omstandigheden dat rechtvaardigen, mee te spelen in de ‘degradatiepoule’.

De Nevobo heeft begrip voor het standpunt van Peelpush en heeft al in een eerder stadium gecommuniceerd dat er dit seizoen geen Eredivisieteams degraderen. De wens van Peelpush om in te stromen in de degradatiepoule wordt onderzocht, al dan niet door deelname buiten mededinging, aangezien de degradatiepoule onderdeel uitmaakt van de competitieopzet.

Bielderman Koetsier/SSS: Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tussen Bielderman Koetsier/SSS en Active Living Orion op het programma. SSS, dat vorige week werd geconfronteerd met het overlijden van trainer/coach Olaf Ratterman, beslist vandaag of deze wedstrijd doorgaat of niet. Indien SSS nog niet in staat is om deze wedstrijd te spelen, dan wordt deze later ingehaald.

gh @ VoV, bron Nevobo. Foto Jan van den Noort.