Vizier op volleybal

 

Sliedrecht verlengt met D1-coaches, nieuws van H1

VoV, 14-01-2021. 11:11 uur. Hoofdcoach Vera Koenen en assistent Mark Roper hebben beiden hun contracten bij Sliedrecht Sport verlengd. Ook in seizoen 2021-2022 hebben zij dan het blauw-witte Dames 1 – de huidige landskampioen, bekerwinnaar en supercup-winnaar – onder hun hoede.

“Net als bij Heren 1 zijn we in verband met corona, extra vroeg het gesprek aangegaan”, aldus Cees Boer, voorzitter van Sliedrecht Sport. “Vroegtijdig duidelijkheid is goed voor alle betrokkenen. Afgezien daarvan zijn we ontzettend content dat we zowel met Vera als Mark doorgaan.”

Nog niet klaar: “Mijn werk bij deze mooie club is voor mijn gevoel nog niet af, na twee halve seizoenen”, licht Vera Koenen het bijtekenen voor een vierde seizoen toe. Ik heb niet al mijn doelen kunnen halen. Daarnaast willen we ook weer stappen nemen in de talentontwikkeling bij Sliedrecht. Ook dat zie ik als uitdaging. Ik ben dus blij nog een jaar de trainer-coach van Sliedrecht te mogen zijn en dat samen met Mark te doen. We vullen elkaar goed aan wat veel meerwaarde voor het team heeft.”

Drie topteams: Voor Mark Roper wordt ‘t het derde seizoen in Sliedrechtse dienst. Naast assistent -trainer/ coach Dames 1 blijft hij actief als trainer bij Heren 1 en Dames 2. Cees Boer: “Met deze opzet zijn we zeer gelukkig. Mark zorgt voor kruisbestuiving met de heren en daarnaast voor talentontwikkeling en doorstroming bij de dames.”

Mark Roper: “Ik rij elke keer met plezier van en naar de trainingen, dus de keuze om nog een jaar te verlengen is voor mij een makkelijke. Dat ik in De Basis de mogelijkheid heb om bij drie topteams de hoofdcoaches te kunnen ondersteunen, maakt Sliedrecht voor mij de best mogelijke club om actief voor te zijn. Uiteraard zal ook in 2021-2022 de voornaamste focus bij Dames 1 blijven liggen.”

Foto Peter Verheijen: Vera Koenen en Mark Roper aan de slag bij Sliedrecht Sport

Fysiotherapie Fysique neemt begeleiding Sliedrecht Sport Heren 1 op zich

De fysiotherapeutische begeleiding van het hoogste herenteam van Eredivisionist Sliedrecht Sport is sinds kort in de bekwame handen van de Dordtse fysiopraktijk Fysique. Naast support tijdens de wedstrijden, zijn zij ook wekelijks aanwezig bij de trainingen en denken mee over de fysieke trainingen binnen de hele vereniging.

“Tijdens de wedstrijden en vooral het groot aantal trainingen maken de mannen veel uren met springen en slaan”, aldus Cees Boer, voorzitter van de volleybalvereniging. “Het gezond omgaan met het lichaam en goede fysio zijn daarbij essentieel. We zijn dan ook bijzonder blij met de samenwerking met een bijzonder professionele en gedreven partij als Fysique.”

Goede resultaten: Het begeleidingsteam staat onder leiding van Martijn Michielse, mede-oprichter van Fysique en zelf oud-volleyballer. Samen met collega Renate Ouderkerk – spelend bij Dames 1 van Volley Meerkerk ’95 – is hij tijdens de trainingen op maandag en donderdag in De Basis aanwezig voor beoordeling en begeleiding van fysieke klachten van de spelers. “We zijn blij dat we op deze manier een steentje bij kunnen dragen aan preventie van blessures én daardoor aan het behalen van goede resultaten.”

Herstel en preventie: Fysiotherapie Fysique is gespecialiseerd in onder andere orthopedische revalidaties en sportfysiotherapie, met een goede samenwerking met diverse disciplines zoals huisartsen en orthopeden. Naast het herstel van fysieke klachten ligt de focus daarbij op preventie door middel van fysieke training. Fysique opereert vanuit het Gezondheidscentrum in het Dordtse Sterrenburg en verzorgt de fysiotherapeutische begeleiding van selectieteams van diverse sportverenigingen in de Drechtsteden.

gh @ VoV. Bron persberichten Sliedrecht Sport. Foto Martijn Michielse en Renate Ouderkerk van Fysique in De Basis. foto: Sliedrecht Sport.