Alleen winst voor Polder in Frankrijk.

VoV, 29-11-2021. 10:10 uur. Afgelopen weekend was er alleen voor Tessa Polder een zege in Frankrijk. De teams van Lynn Blenckers, Kirsten Knip, Fabian Plak, Ramon Martinez-Gion en Gijs Jorna verloren allemaal.

Koploper Le Cannet van Tessa Polder (11-30) had het tegen rode lantaarndrager France Avenir 2024 (11-1) in de derde set knap lastig, nadat ze de eerste met 19-25 en de tweede met 12-25 hadden gewonnen. De Franse ploeg in opleiding voor de OS in Parijs in 2024 kwam in de derde set met 13-16 en 18-21 voor. De inhaalrace van Le Cannet kreeg met 27-25 een goed einde. Tessa Polder scoorde 8 keer.

Het lijkt ons dat de tegenstanders van Paris St. Cloud ondertussen weten dat ze niet op libero Kirsten Knip moeten serveren. Zij kreeg tegen Nancy maar acht opslagen te verwerken, hetgeen ze foutloos deed. Helaas was er geen teamsucces voor haar ploeg weggelegd, ze kregen per set 16, 17 en 19 punten mee en verloren dus met 3-0. Nancy maakte 19 om 8 aces en blokpunten, en had met een 8 om 15 foutenlast wel een hele lage score voor de tegenstander.

Ook voor het team van Lynn Blenckers was er dit weekend geen succes weggelegd. Uit bij Marcq Baroeul verloren ze met 3-1. De tweede set was met 27-29 voor haar ploeg, de andere gingen met 25-21, 25-20 en 25-19 verloren. De thuisploeg speelde in de vierde set foutloos, voor zover het betreft de gescoorde punten voor de tegenstander. Blenckers scoorde 7 keer, haalde een scoringspercentage van 55%.

Bij de mannen in Frankrijk kende Ramon Martinez – Gion persoonlijk een goede start met Chambrai. Hij werd topscorer van zijn ploeg met 12 punten. Chambrai verloor echter wel van Sète met 3-0 via 25-19 en twee keer 25-21.

Chaumont leed op eigen veld een 0-3 nederlaag tegen Tours, de koploper in Frankrijk, die deze week tegenstander is van Lycurgus in de CEV Cup. Plak maakte 6 punten voor Chaumont.

Gijs Jorna leed met Toulouse op eigen veld een 1-3 nederlaag tegen Paris. In de eerste (27-29) en vierde (23-25) waren de verschillen klein. Beide keren begon de ploeg van Jorna met een 21-19 voorsprong aan de big points, maar beide keren lukte het niet de buit binnen te halen, De tweede set wonnen ze met 25-19, de derde werd met 17-25 verloren. Jorna scoorde 5 keer, hij stond drie sets in de basis en had in de vierde een invalbeurt.