Alles ging mis bij Rosstars

VoV, 17-10-2021. 14:15 uur. De Rossumse volleybalsters van Rosstars waren jammer genoeg geen schim van zichzelf in de 0-4 verloren thuiswedstrijd tegen Dash.

Eens in de zoveel tijd zit er zo’n wedstrijd tussen. Zo’n wedstrijd waarin niks lukt, niks gaat zoals het hoort te gaan en het er allemaal absoluut niet uit komt wat er wel degelijk in zit. Deze zaterdag was het voor Rosstars zo’n wedstrijd.

Afgezien van een korte periode in de tweede set werd het eigen niveau eigenlijk nooit gehaald. Het bezoekende Dash uit Vorden hoefde dan ook eigenlijk weinig te doen, het kreeg de overwinning zo mee zonder veel weerstand van de thuisploeg.

Rosstars miste deze zaterdag twee vaste speelsters en er waren genoeg redenen om aan te voeren dat het lastig zou worden, maar dat het zo mis zou gaan was niet ingecalculeerd.

Uit de setstanden 13-25, 20-25, 15-25 en 17-25 blijkt al dat het team uit Rossum het niveau van vorig weekend bij lange na niet wist te halen.

Een haperende service, een uiterst matige pass en heel veel onnodige fouten zorgden ervoor dat het voor de bezoekers een peulenschil was om de punten binnen te slaan.

Misschien het beste voor Rosstars om deze wedstrijd snel te vergeten en weer vooruit te kijken. Maar noemenswaardig is nog wel het debuut van de 15-jarige Linde Schellings die in deze moeilijke wedstrijd liet zien uit het juiste volleybalhout gesneden te zijn.

Zaterdag aanstaande krijgt Rosstars de kans om dit verlies recht te zetten als het 6 plaatsen hoger geklasseerde Set Up uit Ootmarsum op bezoek komt in de Rossweide. Een lastige wedstrijd om de nare smaak van dit verlies weg te kunnen spoelen, maar daardoor juist ook een mooie uitdaging voor de dames van Rosstars.

gh @ VoV, verslag van Rosstars dames 1. Foto Herman van der Wal.