Kwakkelend RVV blijft ongeslagen vs. VTC Woerden

VoV, 17-10-2021. 14:18 uur. Zaterdag 16 oktober was de Boorsmazaal in Katwijk het strijdtoneel tussen twee goede bekenden. RVV en Woerden hebben al menig volleybalgevecht uitgevochten, waarbij de Katwijkers altijd als winnaar naar voren kwamen. Het leek er niet altijd op, maar ook vandaag was dit het geval. (3-2)

De titel voorspelde het al, RVV overtuigde deze wedstrijd allerminst. De wil was er zeker, de kwaliteit echter niet. Lange tijd leek het dan ook richting een setwinst voor de bezoekers te gaan. Invaller Jelle Noest dacht hier echter anders over en bracht zijn ploeg met een goede serviceserie terug. Gesterkt door dit feit hielden de mannen uit het vissersdorp het hoofd koel. Set 1 ging naar de gastheren. (25-22)

Set 2 vertoonde een ander beeld. RVV leek wakker geschud en het begon beter te draaien. De passing was goed verzorgd, waardoor er veel gescoord kon worden. Te vroeg juichen is helaas nooit goed. Halverwege pakte, vooral in het aanvallende geweld, RVV het kwakkelen weer op. Vrij roemloos ging het team deze set ten onder. (18-25)

Via veel wisselingen in het team probeerde coach Sven Wallèze zijn ploeg aan het volleyballen te krijgen. Dit lukte weliswaar in de derde set. Woerden kon nog lang bij blijven, maar eindelijk gaf de individuele klasse de doorslag. RVV liet zien dat het wel degelijk goed kan volleyballen en pakte op die manier de derde set. (25-17)

Woerden bleef in de vierde set doorgaan waar het mee bezig was. De bezoekers speelden vrij, hadden niks te verliezen en hadden bovendien veel plezier. Dit waren genoeg ingrediënten om het RVV heel lastig te maken. Vreemd genoeg was RVV passend sterk vandaag. Aanvallend en blokkerend was het echter niet goed genoeg. Ondanks een voorsprong konden de Katwijkers het niet afmaken. Een vijfde set zou de beslissing moeten brengen. (23-25)

Eén ding moet gezegd worden, Habithuis RVV is dit niet van plan om wedstrijden te gaan verliezen. Het spel mag dan niet altijd goed zijn, de winnaarsmentaliteit is er altijd. De vijfde set was vooral Gilbert Vivo present om punten te scoren. De hele set stond RVV dan ook voor, een nieuwe overwinning leek in de maak. Het beslissende punt maken bleek echter erg lastig.

Woerden kwam, door een bijzondere constatering van de scheidsrechters met een rode kaart aan RVV-zijde als gevolg, zelfs op 14-14. Twee punten later was het gelukkig wel klaar. Habithuis RVV boekte wederom een overwinning en sluit de speeldag af op een verdiende tweede plaats. (16-14)

RVV heeft deze week genoeg stof om mee te gaan trainen. Vooral het zoeken naar een stabiele basis lijkt de opdracht. Een speeldag in het bekertoernooi is dan ook een welkome onderbreking van het competitiegebeuren. In een vierkamp met trotse koploper VVIVES en topdivisionisten Madjoe en Huizen heeft Habithuis RVV niets te verliezen. Bij Woerden hebben ze zaterdag afgekeken hoe dat moet.

gh @ VoV. Verslag van Bas van der Tang, RVV Heren 1. Foto Alexander van Duijvenboden.