Kalinko D1 na 0-4 zege in Houten koploper

VoV, 17-10-2021. 14:21 uur. Kalinko dames 1 is afgelopen zaterdag afgereisd naar Houten, om een wedstrijd te spelen tegen Taurus dames 1. Marjolein Pronk heeft helaas nog te veel last van haar enkelblessure om te spelen. Gelukkig deed daarom Jaïra Ligtenberg uit dames 3 mee als invaller op de spelverdeelsterspositie.

De eerste set begon met de basisopstelling: Lisan Cosman, Lisa van de Gevel, Sharon Vis, Iris Verheul, Alinde Dersjant, Rianne van der Stelt en Sanne van Rijn. Het begin van de set ging gelijk op, waarin ook de rally’s lang duurden. Ondanks de mooie doortikballen van Lisan en een mooie service serie van Lisa wist Kalinko geen voorsprong te nemen. Coach André nam op 11-11 een time-out en na een stevige toespraak verbeterde het spel aanzienlijk. Taurus had geen antwoord op de moeilijk float-service van Alinda en de stand werd 11-18. In een toch wat slordige eindfase, sloeg Lisa het laatste punt binnen en eindigde de set in 22-25 voor de dames uit Scheveningen.

In dezelfde opstelling start Kalinko de tweede set. Taurus had een sterk blok, waardoor er aanvallend weinig punten werden behaald. Het was een lastige start en er werd een time-out genomen op 8-4 achterstand. Na de time-out was de focus weer terug bij Kalinko. Sanne dook alle ballen van de vloer en Sharon sloeg de ballen langs het blok. Op 14-16 kwam Kirsten in het veld voor Rianne en Kalinko won de set met 19-25.

De derde set begon met de basisopstelling. Kalinko hield een kleine voorsprong gedurende de start van de set. Alinda zet een sterk blok op het midden en Lisa sloeg de ballen binnen van de 3-meterlijn. Ook Rianne speelde scorende ballen in de hoeken van het veld van Taurus. Halverwege de set kwamen Jaïra en Kirsten in het veld. Op 20-20 begon de spannende eindfase van set drie. Op 24-24 kwam Marit in het veld om te serveren. Dit werd meteen een punt voor Kalinko! De set werd besloten door een aanval van Iris en eindigde in 24-26.

Met de opstelling: Jaïra, Alinda, Sharon, Larissa, Iris, Lisa en Kirsten werd de vierde set gestart. Ondanks dat de wedstrijd gewonnen was, wilde Kalinko graag alle vijf  de punten mee terug nemen naar Den Haag. Voor Taurus betekende de vierde set een kans om zonder druk nog een punt te behalen. Tot 18-18 ging het gelijk op ondanks een aantal tactische wissels van André. Kalinko had voornamelijk moeite met de harde omloopballen van Taurus. Een mooie service serie van Iris zorgde ervoor dat de stand 18-24 werd. Ook de laatste set werd gewonnen door Kalinko met 20-25.

Deze mooie prestatie bezorgt dames 1 een mooie eerste plek in de poule. De eerstvolgende wedstrijd speelt Kalinko een bekertoernooi met onder andere topdivisieteams, waar we de trouwe fans graag weer terugzien!

gh @ VoV, verslag van Kirsten Moll, foto Kalinko Dames 1.