Vizier op volleybal

 

Amerikanen van Lycurgus naar huis

VoV, 17-03-2020. 4:49 uur. De elkaar in vlot tempo opvolgende ontwikkelingen van de afgelopen dagen met betrekking tot het coronavirus hebben ook gevolgen voor eredivisionist SAMEN. Lycurgus. De Amerikanen Mitch Perinar en Collin Mahan zijn gisteren teruggegaan naar de Verenigde Staten om de gevolgen van de crisis thuis af te wachten.

Door alle maatregelen wordt zeker tot en met maandag 6 april niet getraind, zoals NOC*NSF zondag al adviseerde. Gezien de ernst van de situatie vinden staf en bestuur het vanuit goed werkgeverschap zeer belangrijk dat Mitch en Collin thuis bij eigen familie kunnen zijn om de ontwikkelingen af te wachten. In het geval dat de competitie hervat wordt is de intentie dat beide spelers terugkomen naar Groningen.

Of beiden nog terugkomen hangt primair af van hoe het indammen van het coronavirus zich ontwikkelt. Daarnaast is het afwachten met welke scenario’s de volleybalbond Nevobo komt. Beide zaken bepalen of er in het seizoen 2019/2020 nog gespeeld wordt of niet.

gh @ VoV, door Theo Sikkema, SAMEN. Lycurgus. Foto CEV.